Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Do plzeňských škol nastoupí v pondělí polovina žáků 1. stupně, do mateřinek všichni předškoláci

Přes 4000 žáků by mělo v pondělí nastoupit do plzeňských škol, je to polovina celkového počtu tamních školáků z 1. stupně. Do mateřských škol by měla přijít většina předškoláků, jichž je zhruba 1860. V provozu bude všech 26 základních a 40 mateřských škol zřizovaných městem.

Do prvního až pátého ročníku chodí v Plzni 8200 dětí. "Vzhledem k tomu, že výuka bude probíhat rotačně, předpokládáme, že přijde přes 4000 žáků. Konkrétní organizace, tedy které třídy nastoupí v lichém a které v sudém týdnu, je zcela v režii ředitelů škol," uvedla Marie Fialová z tiskového odboru plzeňského magistrátu.

Školy dostaly do datových schránek manuál ministerstva školství. "Na základě těchto informací budou školy testovat dvakrát týdně antigenními testy, zpravidla ve třídách nebo tělocvičnách," konstatovala Fialová. Antigenních testů je podle ní dost. "Ve čtvrtek 8. dubna byly školám předány zásoby testů na 14 dnů," dodala. Testy od Správy státních hmotných rezerv přivezli na magistrát hasiči z krajského úřadu. Odbor školství dostal ve středu 39 000 antigenních testů vhodných k samotestování podle požadavků škol, roztřídil je a druhý den distribuoval.

Všechny střední školy, které z valné většiny zřizuje Plzeňský kraj, zatím fungují distančně. "V řešení je nástup od 19. dubna na praktickou výuku," uvedla mluvčí kraje Eva Mertlová.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Školy, školky, otevření škol, návrat dětí do škol, roušky, koronavirus, výuka, rychlý antigenní test, Plzeň, Správa státních hmotných rezerv, Datová schránka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do plzeňských škol nastoupí v pondělí polovina žáků 1. stupně, do mateřinek všichni předškoláci  |  Koronavirus  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.