Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Počty nemocných s koronavirem v Plzeňském kraji vyletěly opět prudce nahoru

Počet pozitivně testovaných osob na covid opět strmě vyletěl nahoru. Jen za úterý přibylo v Plzeňském kraji 842 případů koronaviru, to je o zhruba 200 případů více než předchozí úterý a nejvyšší denní nárůst od konce října. V pondělí to bylo 620 případů.

Od začátku pandemie loni na jaře se nakazilo v regionu 56 551 lidí. Nyní je 7079 aktivních případů, což je nejvíc od vrcholu podzimní vlny pandemie. V pondělí zemřeli v kraji další dva lidé, kteří měli nemoc covid-19. Od loňského jara zemřelo v kraji 899 lidí s koronavirem. Na únor připadá zatím 78 úmrtí.

V regionu pokračuje očkování proti koronaviru, v pondělí zdravotníci očkovali 796 lidí. Až na sedm lidí dostali všichni druhou dávku vakcíny. Kvůli sníženým dodávkám této očkovací látky se v kraji prakticky zastavilo očkování dalších lidí, drtivá většina dodaných vakcín je určena na druhou dávku. V kraji se zatím spotřebovalo 17 373 dávek, druhou dávku dostalo 3941 lidí.

V nemocnicích se oproti úterý snížila volná kapacita lůžek pro covidové pacienty. Aktuálně je v kraji podle informací ministerstva zdravotnictví volných 37 ze 174 intenzivních lůžek JIP/ARO. Například fakultní nemocnice v Plzni podle dnešních informací pečuje o 202 pacientů s covidem, což je o deset víc než v úterý a o 20 víc než pondělí. Na lůžkách intenzivní péče je 50 nemocných, z toho je 20 na umělé plicní ventilaci a jeden na podpoře mimotělního oběhu.

Na 100 000 obyvatel se dosud v kraji nakazilo 9587 lidí. Za posledních sedm dní je situace nejhorší na Tachovsku, kde se nakazilo 795 lidí na 100 000 obyvatel, absolutně to bylo 432 lidí. Nejmenší podíl nakažených je v Plzni-městě, 471 na 100.000 lidí. V nejlidnatějším okrese ale přibylo zároveň nejvíce nemocných, a to 916.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje

Štítky COVID-19, koronavirus, statistika, počet nakažených, Plzeňský, Plzeňský kraj, Fakultní nemocnice Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počty nemocných s koronavirem v Plzeňském kraji vyletěly opět prudce nahoru  |  Koronavirus  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.