Počasí dnes13 °C, zítra16 °C
Pondělí 30. září 2024  |  Svátek má Jeroným
Bez reklam

Plzeňský kraj měl za posledních sedm dní více případů nákazy covid, než před týdnem

V uplynulém týdnu přibylo v Plzeňském kraji 2827 případů pozitivních testů na koronavirus, což bylo o 67 více než v předchozím týdnu. Za uplynulý týden zemřelo v Plzeňském kraji 46 lidí s covidem-19, o týden dřív bylo 43 úmrtí.

Ve čtvrtek přibylo v kraji 512 nových případů, o den dřív jich bylo 637. Ve čtvrtek jsou hlášena zatím tři úmrtí, tento údaj se ale vždy zpětně upřesňuje a je vyšší.

Hygienici v Plzeňském kraji evidují k dnešnímu dni 5517 neuzavřených případů nákazy covid. Naopak od začátku epidemie z jara loňského roku se už uzdravilo 43 971 osob. Nejvíce případů nákazy má aktuálně msto Plzeň (1670), následuje Domažlicko (705), Klatovsko (683), severní Plzeňsko (678), Tachovsko (667), Rokycansko (579) a jižní Plzeňsko (535).

V nemocnicích na území regionu je oproti minulému týdnu více volných lůžek pro covidové. Volných je k dnešnímu dni 30 ze 174 lůžek ARO/JIP, pro covidové pacienty je volné jedno. Intenzivních lůžek s umělou plicní ventilací pro pacienty s covidem je v kraji volných 14 z 53, před týdnem jich bylo volných sedm.

Ve fakultní nemocnici jsou čtyři pacienti s covidem na přístroji ECMO s podporou mimotělního okysličování krve. V kraji je volný ještě jeden tento přístroj. Celkem 27 pacientů leží ve fakultní nemocnici na plicní ventilaci, dalších 45 na lůžkách intenzivní péče covid a 101 na standardních lůžkách.

Ohodnoť článek

Foto Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje

Štítky COVID-19, koronavirus, statistika, počet nakažených, Plzeňský, nemocnice, lůžková kapacita, Plzeňský kraj, infekční onemocnění, pacient, Plzeň, okres Domažlice, okres Klatovy, okres Tachov, okres Rokycany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plzeňský kraj měl za posledních sedm dní více případů nákazy covid, než před týdnem  |  Koronavirus  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.