Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Lidé v Plzeňském kraji mají před Vánocemi zájem o antigenní testy zdarma, MZd spustilo web, zatím ale moc nefunguje

Termíny pro antigenní testování na covid-19 v odběrových místech, u nichž už je možná rezervace, se rychle zaplňují. Největší zájem je o předvánoční dny. V Plzeňském kraji je ovšem stále ještě dost volných termínů v nemocnicích, které patří pod Plzeňský kraj.

Například Klatovská nemocnice má volné termíny na antigenní testování od 18. až do 23. prosince. Několik volných mist je stále ještě k dispozici i 23. prosince. Čím blíže k termínu Vánoc, tím méně volných míst. Podobná situace je i v Domažlické nemocnici, ta má řadu volných termínů dokonce i 23. prosince. Rokycanská nemocnice má několik volných míst 18. prosince. 

Ministerstvo zdravotnictví k testování už spustilo web crs.uzis.cz, kde veřejnost najde mimo jiné přehled odběrových míst v jednotlivých krajích a odkazy, kde je možné si termín zarezervovat. Data o vytížení odběrových míst jsou ale podle informací na webu prozatím neúplná.

"Na doplnění průběžně pracujeme, ale je nutná součinnost ze strany poskytovatelů jednotlivých rezervačních systémů odběrných míst na Centrální rezervační systém. Pokud nejsou data o kapacitě k dispozici, proveďte, prosím, rezervaci přímo dle odkazu v detailu konkrétního odběrového místa," píše se na webu.

Podle vládního zmocněnce pro IT a digitalizaci Vladimíra Dzurilly je nyní potřeba, aby se ta místa, která mají svůj rezervační systém, připojovala do centrálního portálu. Jedině tak bude možné vidět všechny rezervace a vytíženost jednotlivých míst. "V příštím týdnu my doufáme, že už budeme mít třetinu a postupně, že to bude nabíhat," řekl Radiožurnálu. Dodal ale, že nikoho nemohli nutit, aby si svůj rezervační systém změnil.

Antigenní testování na covid-19 bude pro veřejnost spuštěno 18. prosince a bude hrazeno ze zdravotního pojištění, lidé přímo na místě odběru tak nemusí nic platit.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky antigenní testy, test na covid zdarma, Vánoce, nemocnice Plzeňského kraje, Plzeňský kraj, Klatovská nemocnice, a.s., Domažlická nemocnice, a.s., Rokycanská nemocnice, a.s., Vladimír Dzurilla

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé v Plzeňském kraji mají před Vánocemi zájem o antigenní testy zdarma, MZd spustilo web, zatím ale moc nefunguje  |  Koronavirus  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.