Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Počet pozitivních testů na covid v Plzeňském kraji mírně roste, ve středu jich bylo 260

Vyhráno zdaleka ještě není, jen za středu přibylo v Plzeňském kraji 260 nově zjištěných nákaz koronavirem, což je nejvíce od minulé středy. V tomto týdnu se počet nově potvrzených nákaz zatím mírně zvyšuje, v pondělí jich bylo 193, v úterý 239, vyplývá z dat ministerstva zdravotnictví.

Podle informací krajské hygienické stanice je aktuálně nejvíce neuzavřených případů infekce na Domažlicku (1129), následuje Plzeň (777), Tachovsko (505), Klatovsko (411), severní Plzeňsko (264), jižní Plzeňsko (261) a Rokycansko (124).  

Index rizika v protiepidemickém systému PES i ve čtvrtek zůstal na včerejší hodnotě 54 bodů, to je třetí z pěti stupňů. V několika okresech kraje ale index stoupl. V celé ČR, která dnes přešla rovněž do třetího stupně, je dnes index rizika 57. Od začátku pandemie se v kraji nakazilo koronavirem 29 212 lidí, zemřelo 434 nakažených. 

Index rizika PES od středy stoupl ve třech ze sedmi okresů. Nejvíce na severním Plzeňsku, kde se několik dní držel na hodnotě 41 stoupl dnes o 15 bodl na hodnotu 56. Na jižním Plzeňsku stoupl od středy o deset bodů na dnešních 61. Nejvyšší index je na Domažlicku, kde ze středečních 66 bodů stoupl na 71. Ve čtvrtém stupni jsou okresy Domažlice, Plzeň-jih a Rokycany. Nejnižší index PES je v okrese Plzeň-město, kde pokračuje jeho pokles na dnešní hodnotu 41.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Lenka Dvořáková

Štítky COVID-19, koronavirus, statistika, počet nakažených, Plzeňský, Plzeňský kraj, infekční onemocnění, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Protiepidemický systém České republiky, okres Domažlice, Krajská hygienická stanice, Plzeň, okres Tachov, okres

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet pozitivních testů na covid v Plzeňském kraji mírně roste, ve středu jich bylo 260  |  Koronavirus  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.