Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

O víkendu přibylo v Plzeňském kraji 146 případů koronaviru, nejméně za dva měsíce

Za uplynulý víkend přibylo v Plzeňském kraji 146 nových případů koronaviru. To je nejméně za poslední dva měsíce. Stejný víkendový přírůstek nových případů byl v kraji poslední zářijový víkend. V sobotu se do statistiky zapsalo 118 potvrzených případů a v neděli 28, uvádí statistika ministerstva zdravotnictví.

Ve skóre protiepidemického systému (PES) si Plzeňský kraj polepšil z páteční hodnoty 57 na dnešní 54, což je v třetím stupni pohotovosti. V celé ČR je dnes hodnota 57. Na 100 000 obyvatel připadá v kraji 4833 nakažených lidí, to je mezi kraji šesté nejnižší číslo.

Od začátku pandemie se v kraji potvrdilo 28 509 nákaz, téměř třetina připadá na listopad. V kraji od jara zemřelo dosud 413 lidí, kteří měli covid-19. O víkendu zemřelo sedm lidí. Z nemoci se zatím vyléčilo 25 066 nemocných, aktivních potvrzených případů je 3030.

Z okresů má nejvyšší hodnotu PES Domažlicko, kde od pátku stoupla o dva body na 69. Na Rokycansku je skóre 65 bodů, což také ještě patří do čtvrtého stupně. V Plzni je hodnota 51, vůbec nejnižší index má severní Plzeňsko, a to 41, v pátek to bylo 57 bodů. V celé zemi stále platí čtvrtý stupeň opatření, s rozvolňováním opatření podle regionů se počítá až v nejnižších dvou stupních systému. 

Podle informací krajské hygienické stanicej je aktuálně nejvíce neuzavřených případů potvrzených infekcí na Domažlicku (1421), následuje jižní Plzeňsko (813), Klatovsko (727), Tachovsko (539), město Plzeň (534) a Rokycansko (103). 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky COVID-19, koronavirus, statistika, počet nakažených, Plzeňský, Plzeňský kraj, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Česko, okres Domažlice, Plzeň, Protiepidemický systém České republiky, okres Rokycany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O víkendu přibylo v Plzeňském kraji 146 případů koronaviru, nejméně za dva měsíce  |  Koronavirus  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.