Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Naštvaný pedagog plzeňského gymnázia z karantény poslal otevřený dopis premiérovi. A vůbec ho nešetří

Otevřený dopis premiérovi Andreji Babišovi odeslal učitel Masarykova gymnázia v Plzni Jan Pytel. A rozhodně si v něm nebere servítky. Kritizuje ostře premiéra za jeho veletoče a výroky ohledně koronavirové nákazy z poslední doby. Rozhořčený učitel skončil v minulých dnech v karanténě, podobně jako jeho další kolegové. Škola nemohla zahájit nový školní rok, protože jeden z učitelů měl pozitivní test na covid-19. Přinášíme vám plné znění tohoto dopisu odeslaného z karantény, který se na sociálních sítích dočkal velkého ohlasu a podpory. 

Vážený pane Babiši,

Pracuji ve škole, kde se v posledním srpnovém týdnu vyskytla u jednoho z pedagogů nákaza onemocněním Covid 19, a jelikož se před tímto zjištěním sešel kompletní učitelský sbor na společné poradě, byla škola z nařízení KHS okamžitě uzavřena. 1. září jsme tedy místo do školy zamířili na odběrové místo na testy, abychom se po dvou dnech dozvěděli, že výsledky u všech testovaných jsou negativní. Přesto zůstává škola na další dva týdny uzavřena, zhruba 70 zdravých pedagogů v karanténě a 700 otrávených žáků doma.

Přál bych Vám vyřizovat ty telefonáty s jejich rodiči, kterým tato situace, už poněkolikáté a tentokráte zcela zbytečně, převrátila život naruby. Škol ve stejné situaci je v tuhle chvíli v republice asi deset a budou přibývat. Zkuste si ta čísla roznásobit, to už je něco voličů! Kéž bychom byli fotbalisté, pro které platí úplně jiná pravidla hry. Když jsme se na tuto „fotbalovou výjimku“ dotazovali na KHS, bylo nám sděleno, že fotbalisté jsou „jiná sorta lidí“ a že „je to o penězích“. Tímto politickým rozhodováním ovšem Vaše vláda skóruje do vlastní branky, protože vzdělávání je o budoucnosti, budoucnosti našich dětí, budoucnosti národa.

Dne 2. září vyšlo najevo, že pozitivní test na Covid 19 má také paní Rážová, se kterou jste, jak rád říkáte, „dvě hodiny seděl.“ Seděli s ní i jiní, např. ministr zdravotnictví, který v této souvislosti neprodleně ohlásil odchod do karantény. Ta se ovšem netýká Vás. Vy jste rozhodl, že do karantény nemusíte. Podle Vašich slov měla jednací místnost vysoké stropy, větralo se a seděl jste čtyři metry od paní Rážové.

Ujišťuji Vás, že naše sborovna má stropy pět metrů vysoké, po celou dobu porady byla okna dokořán a drtivá většina pedagogů seděla ve vzdálenosti 4 – 10 metrů od dotyčného. Karanténě a dvojímu testování se nevyhnul nikdo. Argumentování respirátorem, který nikdy nesundáte z obličeje, je stejně úsměvné jako legendární hradní historka s podstrkováním jednohubek pod rouškou.

Neustále nabádáte občany, aby se chovali zodpovědně, a když máte příležitost (už několikátou!) ukázat, že jste rovný chlap, uhnete a zbaběle vycouváte. Apelujete na lidi, ať nejezdí na zahraniční dovolené, a pak sám na zahraniční dovolenou odjedete. Tímto svým chováním nám dáváte najevo, že stejná pravidla a doporučení neplatí pro všechny. Kážete vodu a pijete víno. Jste politik, jste premiér, máte moc a evidentní potřebu nám to připomínat. Nikdo se pak nemůže divit, že společenská morálka a ochota dodržovat nařízená opatření upadá.

S pozdravem a rozčarováním

Jan Pytel

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky otevřený dopis premiérovi, karanténa, učitel v karanténě, COVID-19, Andrej Babiš, Plzeň, otevřený dopis

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Naštvaný pedagog plzeňského gymnázia z karantény poslal otevřený dopis premiérovi. A vůbec ho nešetří  |  Koronavirus  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.