Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Nemocnice Horažďovice už je bez koronavirové nákazy, zákaz návštěv nadále platí

Horažďovická nemocnice, kde se nákaza koronavirem prokázala u 38 osob, je již bez infekčních pacientů. V zařízení ale nadále platí preventivní opatření a stále trvá zákaz návštěv hospitalizovaných pacientů.

Už 7. srpna informovala nemocnice v krátké zprávě o výskytu covid-19 u několika osob. Pozdější testování prokázalo nákazu u 38 pacientů a zaměstnanců nemocnice. U většiny z nich mělo onemocnění bezpříznakový průběh, doprovázený maximálně lehce zvýšenou teplotou. Nikdo z pacientů naštěstí nepotřebovat akutní péči.

„Při posledním opakovaném testování jsme neměli žádnou novou pozitivitu ani u pacientů ani u zaměstnanců. Dle metodiky krajských hygieniků tedy nemáme v nemocnici žádné infekční osoby. Na doporučení KHS tak ukončujeme v souvislosti s předchozí situací další testování a začínáme opět propouštět doléčené a zrehabilitované pacienty do domácího ošetření a přijímáme nové pacienty na všechna lůžková oddělení,“ uvedl mluvčí nemocnice Jiří Kokoška.

V nemocnici nadále platí preventivní opatření jako v dalších nemocničních zařízeních a také nadále trvá zákaz návštěv u hospitalizovaných pacientů.  „Umožňujeme jim ale donést věci, které potřebují. Předání tašek s věcmi je možné vždy v úterý a v sobotu od 13 do 15 hodin u brány nemocnice, kde je přebere pověřený pracovník a odevzdá pacientovi na oddělení,“ doplňuje mluvčí. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto nemocnicepk.cz

Štítky nemocnice, Horažďovice, nákaza, covid-19, koronavirus, pacienti, pacient, infekční onemocnění

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice Horažďovice už je bez koronavirové nákazy, zákaz návštěv nadále platí  |  Koronavirus  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.