Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Pacientů s covid-19 stále přibývá, FN Plzeň navyšuje kapacity na testování

Za posledních 24 hodin přibylo v Plzeňském kraji 14 pozitivně testovaných pacientů na koronavirus. Momentálně se s nemocí léčí 128 lidí. Kvůli vysokému zájmu navyšuje také FN Plzeň kapacity mobilního odběrového místa i nově zřídila infolinku pro všechny, kdo by měl o testy zájem.

Od začátku pandemie evidují krajští hygienici už 813 případů onemocnění koronavirem v našem regionu. 668 lidí už se z nemoci úspěšně vyléčilo. Nejvíce nakažených zůstává přímo v Plzni a to 58. Klatovy mají 40 pacientů. Na jižním Plzeňsku si pozitivní výsledek vyslechlo 11 osob. Na severním Plzeňku oproti včerejšímu dni přibyli tři nakažení a momentálně jich je tu devět. Rokycansko hlásí čtyři nemocné, o jednoho méně pak evidují na Domažlicku a Tachovsku.

Fakultní nemocnice rozšiřuje také provozní dobu mobilního odběrového místa, zájemci mohou dorazit od pondělí do soboty. Fakultní nemocnice rozšiřuje také provozní dobu mobilního odběrového místa, zájemci mohou dorazit od pondělí do soboty. Samoplátci se na odběry objednávají přes online formulář na konkrétní termín. Cena jednoho testu je 1 756 korun. Platba je přijímána pouze kartou.

  • samoplátci:    7:00 - 12:00, 13:00 - 14:30 hod.
  • klienti Krajské hygienické stanice (KHS):    8:30 - 12:00, 13:00 - 14:30 hod.
  • klienti s vystavenou eŽádankou od svého praktického lékaře: 8:00 - 12:00, 13:00 - 14:30 hod.

Od středy je také nově v provozu infolinka odběrového místa Kliniky infekčních nemocí a cestovní medicíny FN Plzeň. Na doplňující informace ohledně vyšetření na covid-19 zde budou odpovídat každý všední den od 8:00 do 14:00 na telefonním čísle 377 402 179. Pokud jde o hromadné objednávky samoplátců je možné se obrátit na email infocovid@fnplzen.cz.

Odeslaný e-mail musí vždy obsahovat tyto informace:

  • Přesnou identifikaci subjektu – jeho celý název a adresu.
  • IČO, DIČ, počet klientů (zájemců) k provedení odběru a jmenný seznam zájemců, datum jejich narození.
  • Kontaktní adresu klienta, kam se odešlou výsledky a telefonní číslo, které v případě pozitivity klienta musí kontaktovat Krajskou hygienickou stanici Plzeňského kraje (KHS PK).

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com / KHS PK

Štítky COVID-19, koronavirus, statistika, počet nakažených, Plzeňský kraj, FN Plzeň, Fakultní nemocnice Plzeň, nemoc, Krajská hygienická stanice, Plzeň, Klatovy, okres Rokycany, okres Domažlice, okres Tachov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pacientů s covid-19 stále přibývá, FN Plzeň navyšuje kapacity na testování  |  Koronavirus  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.