Počasí dnes18 °C, zítra20 °C
Úterý 24. září 2024  |  Svátek má Jaromír
Bez reklam

Koronavirus v Česku: V Plzeňském kraji se z onemocnění léčí 46 pacientů

Za týden podle údajů krajské hygieny přibylo v kraji 23 nových případů, což je největší týdenní nárůst od května. Momentálně se v našem regionu léčí 46 pacientů s diagnózou covid-19. Od začátku pandemie se v celé zemi nakazilo 16 474 lidí.

Nejvíce pacientů má momentálně samotná Plzeň a to 20. Dalších 11 nemocných se léči v Klatovech, pět pacientů mají stále Rokycany, o jednoho méně pak hlásí severní Plzeňsko. Tři nemocní jsou stále na Plzni jihu a na Tachovsku. Domažlicko, které bylo při první vlně pandemie nejvíce zasažené, nemá momentálně ani jeden aktivní případ nákazy.

Celkem hygienici evidují v Plzeňském kraji 12 805 vyšetření na covid-19, vystaveno bylo zatím 3069 karantén. Nemoci u nás podlehlo 16 lidí.

Celkem se tak od začátku epidemie v republice nakazilo novým koronavirem 16.474 lidí. Aktuálně nemocných je 4533. Nejhorší je nadále situace na Prachaticku, kde je nejvyšší počet nově nakažených za uplynulý týden. V okrese bylo za posledních sedm dní potvrzeno zhruba 84 případů nákazy.

Lidé, kteří přicestují do ČR z Rumunska, se musí od pondělí hlásit příslušné krajské hygienické stanici a absolvovat test na covid-19, nebo podstoupit karanténu. Nově budou mít povinnost dokládat test také zaměstnanci ze Španělska. Naopak nízké riziko nákazy je nově v Tunisku, od pondělí tak při návratu z této země neplatí žádné povinnosti.

Ekonomika Evropské unie zaznamenala ve druhém čtvrtletí rekordní propad, za kterým jsou zejména opatření proti šíření nového koronaviru. Hrubý domácí produkt (HDP) se proti předchozím třem měsícům snížil o 11,9 procenta, v meziročním srovnání pak o 14,4 procenta.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky COVID-19, koronavirus, statistika, počet nakažených, Plzeňský kraj, pacient, Česko, Krajská hygienická stanice, infekční onemocnění, Plzeň, Evropská unie, Klatovy, okres Tachov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Koronavirus v Česku: V Plzeňském kraji se z onemocnění léčí 46 pacientů  |  Koronavirus  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.