Počasí dnes19 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Plzeňský kraj má 20 nových případů lidí s nákazou covid-19, na Domažlicku počet stoupl o 14

V Plzeňském kraji dosud hygienici zaznamenali 611 případů nákazy koronavirem. Zatímco v pátek do statistiky nepřipsali žádný nově zjištěný případ, dnes jich přibylo 20. Informace uveřejnila dnes na svém webu Krajská hygienická stanice v Plzni.

Z nemoci covid-19, kterou koronavirus způsobuje, se zatím uzdravilo 222 lidí. Je to 36 procent ze všech lidí v kraji, u nichž byla dosud nákaza zjištěna. Zemřelo deset lidí pozitivně testovaných na koronavirus. V kraji bylo testováno 9697 lidí, karanténu hygienici dosud vypsali 1454 lidem, 719 ji již ukončili.

Nejvíc nemocných je zatím zjištěno na Domažlicku, kde hygienici evidují podle dnešních údajů 340 potvrzených nákaz, to je o 14 víc než v pátek. Celkem 104 lidí se na Domažlicku z nemoci uzdravilo. Na Klatovsku je 85 potvrzených infekcí, z toho 26 vyléčených lidí. V Plzni testy dosud potvrdily covid-19 u 73 lidí, 48 se vyléčilo. Na Tachovsku je dosud 44 pozitivně testovaných a 15 vyléčených, na jižním Plzeňsku 41, na severním Plzeňsku 22 a na Rokycansku šest lidí s potvrzenou nákazou.

Rovněž ministerstvo zdravotnictví udává k dnešku 611 pozitivně testovaných lidí s trvalým bydlištěm v Plzeňském kraji, což je o tři více než v pátek. Na 100. tisíc obyvatel připadá v kraji v přepočtu 105 pacientů, což je po Praze, Karlovarském a Olomouckém kraji čtvrtý nejvyšší výskyt mezi kraji ČR.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky COVID-19, koronavirus, statistika, počet nakažených, Plzeňský, Domažlicko, Plzeňský kraj, infekční onemocnění, okres Domažlice, Plzeň, Krajská hygienická stanice, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Česko, okres Klatovy, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plzeňský kraj má 20 nových případů lidí s nákazou covid-19, na Domažlicku počet stoupl o 14  |  Koronavirus  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.