Počasí dnes12 °C, zítra13 °C
Úterý 15. října 2024  |  Svátek má Tereza
Bez reklam

Počet osob s pozitivním testem na koronavirus v Plzeňském kraji stoupl na 507

Nákaza koronavirem se dosud v Plzeňském kraji potvrdila u 507 lidí, což je o 12 více než v pátek odpoledne. Na Domažlicku, které je nejvíce zasaženým okresem v kraji, počet případů proti pátku stoupl o deset na 296. A právě z Domažlicka se nákaza rozšířila v posledních dnech i do sousedních okresů, které zaznamenaly zvýšený počet případů.

Hygienici evidují v kraji v souvislosti s nákazou osm úmrtí, 97 lidí se uzdravilo, když měli dva negativní odběry za sebou. Testy dosud podstoupilo 6481 lidí, to je o 295 víc než ve pátek.

Karanténu hygienici nařídili 704 lidem, 509 už skončila. Většina nemocných osob se léči v domácí karanténě. Ve Fakultní nemocnici Plzeň pečují o 20 pozitivně testovaných pacientů, z toho šest je na umělé plicní ventilaci a jejich zdravotní stav je vážný. Devět lidí tam leží s podezřením na nákazu.

Nejvíce zasaženým okresem zůstává i nadále Domažlicko a další pohraniční okresy Klatovy a Tachov. V domažlickém okrese je teď přes 58 procent všech v kraji odhalených nákaz. Na Klatovsku je prokázáno 72 nákaz a na Tachovsku 37. Na území těchto tří okresů žije třetina obyvatel kraje, pochází odtud ale 80 procent všech zjištěných případů koronaviru v Plzeňském kraji. V Plzni je nyní 62 potvrzených nákaz, stejně jako v pátek, na jižním Plzeňsku 22, na severním 14 a na Rokycansku jsou čtyři nakažení.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky COVID-19, koronavirus, statistika, počet nakažených, Plzeňský, Plzeňský kraj, infekční onemocnění, okres Domažlice, Fakultní nemocnice Plzeň, Klatovy, Tachov, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet osob s pozitivním testem na koronavirus v Plzeňském kraji stoupl na 507  |  Koronavirus  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.