Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Čtete text rubriky Blogy a komentáře. Jedná se názor autora, který se nemusí shodovat s postojem redakce.

KOMENTÁŘ: Řadu otázek vyvolalo téma dočasného otevření Americké třídy

Téma dočasného otevření Americké třídy otevřelo řadu otázek a ukázalo, že plzeňská koalice si v klíčových bodech protiřečí. Je zarážející, že ačkoliv by otevření Americké, trvající po dobu oprav mostu Milénia, významně ulevilo dopravě v širším centru města, vedení Plzně se touto otázkou nehodlalo zabývat ani v rovině diskuze. A to i přes fakt, že hnutí PRO Plzeň, jeden z koaličních partnerů, Plzeňanům slibovalo zprůjezdnění Americké pro osobní automobily a i nadále v rétorické rovině Plzeňany ujišťuje, že toto téma je jednou z jejich stěžejních priorit.

Reálné kroky představitelů hnutí však ukazují, že snaha o udržení koalice je silnější. Právě na návrh předsedy zastupitelského klubu PRO Plzeň Jiřího Uhlíka bylo totiž radniční koalicí odmítnuto zařadit tento bod na program jednání zastupitelstva města Plzně a tím pádem byla znemožněna také diskuze týkající se případného dočasného otevření Americké třídy.

Náměstek pro dopravu Aleš Tolar (STAN) se naopak v minulosti zapřisáhl, že zajistí, aby Plzeňané nemuseli čekat v kolonách. Výsledkem je kuriózní doporučení, spočívající ve využití alternativní dopravy v podobě kola nebo koloběžky, což, dle jeho názoru, omezí vznik kolon v souvislosti s uzavřením mostu Milénia. Pominu-li, že koloběžka ani kolo není alternativou pro všechny, například maminka s malými dětmi jen těžko zvolí přepravu po Plzni na koloběžce, není možné ze dne na den zavrhnout část Plzeňanů využívající automobilovou dopravu.

K dopravě je třeba přistupovat komplexně. Pokud se uzavře jedna z dopravních tepen města, je nezbytné hledat adekvátní řešení v podobě relevantních objízdných tras. Využijí-li řidiči veřejnou dopravu či jinou alternativu, je to jedině dobře, ale rozhodně se tím nevyřeší problematika kolon v okolí uzavírky jako taková

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ODS

Štítky komentář, politika, David Šlouf, Americká třída, uzavírka, most Milénia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KOMENTÁŘ: Řadu otázek vyvolalo téma dočasného otevření Americké třídy  |  Blogy a komentáře  |  Drbna  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.