Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Vypisuje se výběrové řízení na provozovatele nejdražší záchytky v republice, klient za noc zaplatí 4500 Kč

Provozovatele pro nejdražší protialkoholní záchytnou stanici v zemi začíná opět hledat Plzeňský kraj. Radní kraje už schválili vyhlášení nadlimitní veřejné zakázky na služby pro zajištění provozu záchytky na roky 2023 a 2024. Nocleh v tomto zařízení rozhodně není levný a klienta přijde na 4500 korun.

„Plzeňský kraj má v současné době na svém území zajištěnu záchytnou službu smluvně se Záchrannou službou BRDY až do konce letošního roku. Proto je třeba s ohledem na blížící se konec platnosti smlouvy vyhlásit včas nové výběrové řízení na zajištění této služby,“ upozornil náměstek hejtmana pro oblast zdravotnictví Pavel Hais (Piráti).

Předpokládaná hodnota zakázky představuje 23 milionů korun. Vzejít by z ní měla smlouva na zajištění provozování protialkoholní záchytky na příští dva roky. „Vycházeli jsme z cen skutečně uhrazených za tuto službu v uplynulých 12 měsících, tedy v předchozím účetním období. Zakázka byla upravena o změny v množství nebo cenách, které lze očekávat během příštího roku,“ upřesnil Pavel Hais.

Vítězný provozovatel záchytky, která slouží pro celý Plzeňský kraj, pak může od klientů požadovat úhradu za poskytnutou záchytnou službu maximálně ve výši 4500 Kč, tedy tak jako tomu bylo doposud. Protialkoholní záchytná stanice začala v Plzni fungovat v roce 1952. Dnes je jednou z nejdražších v zemi, zmíněný poplatek ale uhradí jen malá část nocležníků. Obvykle se podaří vymáhat jen pětina plateb. Ročně na stanici skončilo kolem 1700 opilců. Nejčastěji tam nocují lidé z Plzně, Rokycan a Klatov.

Silně opilá žena se válela v obchodním centru v kaluži moči. Tvrdila, že usnula cestou z nákupu

Více než tři promile nadýchala žena, kterou našli strážníci v obchodním centru v Sukově ulici v Plzni. Alkoholem znavená cizinka, jejíž národnost policie neuvedla, připustila, že popíjela červené víno a zkrátka jí zmohla únava. Strážníci se...

Před 70 lety, 15. května 1951, vznikla první záchytná stanice v Praze u Apolináře a stala se podle některých zdrojů prvním obdobným zařízením na světě. V Plzni vznikla první záchytka o rok později. Nejdříve sídlila ve Veleslavínově ulici a později v Perlové ulici v těsném sousedství centrálního náměstí. Nyní je už dlouhou dobu v přízemí polikliniky ve čtvrti Slovany.

Hodnocení článku je 26 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie Plzeň

Štítky záchytka, protialkoholní záchytná služba, Záchranná služba Brdy, Plzeňský, Plzeňský kraj, Plzeň, Česká pirátská strana, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vypisuje se výběrové řízení na provozovatele nejdražší záchytky v republice, klient za noc zaplatí 4500 Kč  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.