Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Plzeňský kraj pomůže svým nemocnicím 150 miliony financovat projekty na jejich modernizaci

Částkou v celkové výši 150 milionů korun pomůže Plzeňský kraj s částečným předfinancováním projektů čtyř krajských akutních nemocnic, a to Domažlické, Klatovské, Rokycanské a Stodské nemocnice. Rozhodla o tom rada kraje na svém posledním jednání.

„Tato výpomoc s předfinancováním projektů, na které nemocnice získaly peníze v rámci Integrovaného regionálního operačního programu (IROP), bude provedena formou poskytnutí návratných finančních výpomocí, tedy jakousi návratnou půjčkou, kterou nemocnice kraji vrátí do konce roku 2024,“ říká náměstek hejtmana pro oblast zdravotnictví Pavel Hais (Piráti).

„Schválí-li tuto formu částečné finanční výpomoci krajským nemocnicím zastupitelstvo kraje na svém červnovém jednání, stane se tak poprvé od doby, kdy Plzeňský kraj převzal správu nemocnic pod svá křídla. Díky dobrému hospodaření v loňském a letošním roce si může částečné předfinancování projektů směřujících k modernizaci krajských nemocnic dovolit a usnadnit jim tím realizaci jejich záměrů,“ řekl náměstek hejtmana pro oblast ekonomiky, investic a majetku Roman Zarzycký (ANO), který je zároveň i náměstkem plzeňského primátora.

„Je to dobrá pomoc, protože už jsou na projekty vyhlášena výběrová řízení a po jejich skončení s nimi mohou nemocnice začít,“ zdůraznil Zarzycký. Doplnil, že jde o projekty, které nevyžadují vydání stavebního povolení, tudíž nehrozí komplikace s případným protahováním správních lhůt. Výjimkou jsou pouze stavební úpravy virologické laboratoře v Klatovské nemocnici, ale v tomto případě půjde o pořízení přístrojového vybavení, případně IT podporu, která je na toto vybavení navázána.

Pro Domažlickou nemocnici rada kraje schválila částečnou návratnou finanční výpomoc ve výši 44 milionů korun, Klatovské nemocnici 50 milionů korun, Rokycanské nemocnici 22 milionů korun a Stodské nemocnici 34 milionů korun. Lhůtu pro vrácení finanční výpomoci mají nemocnice stanovenu do konce roku 2024.

Ohodnoť článek

Foto Klatovská nemocnice

Štítky nemocnice Plzeňského kraje, krajské nemocnice, předfinancování projektů, Klatovská nemocnice, nemocnice, Plzeňský kraj, projekt, Stodská nemocnice, a.s., Roman Zarzycký, Česká pirátská strana, Klatovská nemocnice, a.s., ANO 2011, Rokycanská nemocnice, a.s

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plzeňský kraj pomůže svým nemocnicím 150 miliony financovat projekty na jejich modernizaci  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.