Počasí dnes15 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Tři nové ambulance chystá otevřít Domažlická nemocnice, chybět nebude ani praktický lékař a kardiolog

Otevření tří nových ambulancí s péčí, která v regionu chybí nebo je nedostatečná, plánuje v nejbližších týdnech Domažlická nemocnice. Bude se jednat o ordinaci praktického lékaře, kardiologickou ambulanci a angiologickou ambulanci, která se zabývá nechirurgickou léčbou cévních onemocnění.

„Praktičtí lékaři v celé zemi postupně stárnou a praxí ubývá. To se děje i na Domažlicku. Dohodli jsme se proto se Všeobecnou zdravotní pojišťovnou, že tuto primární zdravotní péči nabídneme přímo v nemocnici,“ říká ředitel nemocnice Petr Hubáček s tím, že ordinace bude plnit tři základní role. Bude registrovat mladé lidi, kteří odchází z péče dětských praktiků, případně i dospělé, kteří v oblasti Domažlicka nemohou najít praktického lékaře. Za druhé nabídne registraci klientům sociálních pobytových zařízení, kteří mají často praktika i mimo Plzeňský kraj.

„Takto ho budou mít blíž a naše lékařka bude za nimi do těchto domovů také zajíždět. Navíc někteří starší klienti potřebují příležitostně nemocniční hospitalizaci a my budeme mít přehled o jejich zdravotním stavu přímo z první ruky,“ doplňuje Petr Hubáček. A v neposlední řadě bude ambulance pomáhat s běžnými vyšetřeními a ošetřeními ostatním interním ambulancím.

Kardiologickou ambulanci povede přímo primář interního oddělení Ondřej Dostál, který je atestovaným kardiologem a angiologem. Oboru, jež se zabývá onemocněním srdce a cév, se věnuje již od začátku své lékařské praxe, mj. na II. interní klinice kardiologie a angiologie Všeobecné fakultní nemocnice v Praze. „V ambulanci se budeme zabývat diagnostikou, dispenzarizací a léčbou pacientů s kardiologickými potížemi. Tito pacienti stále přibývají,“ říká primář.

A péči v kardiologické ambulanci doplní i ordinace angiologie. Bude se zabývat diagnostikou a léčbou pacientů s nemocemi krevních či lymfatických cév. „Jedná se o neinvazivní, například medikamentózní léčbu. Ale budeme velmi úzce spolupracovat i s cévní ambulancí spadající pod naše chirurgické oddělení a v případě potřeby konzultovat i možnosti operativního zákroku, nebo i méně invazivních takzvaných endovaskulárních výkonů,“ doplňuje primář Ondřej Dostál.

Ohodnoť článek

Foto Domažlická nemocnice

Štítky Domažlická nemocnice, nové ordinace, kardiologická ambulance, praktický lékař, Domažlicko, Domažlická nemocnice, a.s., léčba, nemoc, Petr Hubáček, okres Domažlice, Všeobecná zdravotní pojišťovna České republiky, Ondřej Dostál, Všeobecná fakultní nemocnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tři nové ambulance chystá otevřít Domažlická nemocnice, chybět nebude ani praktický lékař a kardiolog  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.