Počasí dnes13 °C, zítra17 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Už v létě bude hotové nové parkoviště pro 200 vozidel v areálu Rokycanské nemocnice

Nové velké parkoviště pro 200 automobilů vznikne ještě letos v areálu Rokycanské nemocnice. Výstavba začne koncem ledna, hotové a k dispozici pro řidiče bude parkoviště už v létě. Současné dvě menší parkovací plochy vně areálu zůstanou zachovány i do budoucna. Stavba parkoviště souvisí s plánovanou modernizací nemocnice i celého areálu a rozšiřování i zkomfortnění péče vzhledem ke stále větší vytíženosti Rokycanské nemocnice.

„Nové parkoviště bude vlevo za vjezdem do areálu. Nyní je tam zpevněná plocha pro zhruba 30 aut zaměstnanců a za ní loučka obklopená náletovými dřevinami. Tyto plochy se spojí a vznikne hlavní parkoviště pro zaměstnance i návštěvníky nemocnice,“ popisuje její ředitel Jaroslav Šíma s tím, že výstavbu financuje vlastník areálu Plzeňský kraj a vyjde na víc než 30 milionů korun.

Součástí parkoviště bude odkanalizování, osvětlení i parkové úpravy včetně výsadby nových keřů a stromů. Parkoviště bude napojené jak na příjezdovou komunikaci do nemocničního areálu tak i na horní parkoviště ve Voldušské ulici. Horní i spodní parkoviště ve Voldušské ulici, které mají kapacitu 90 aut, zůstanou zachované. Spodní se ale postupně dočká úpravy v rámci rekonstrukce celé Voldušské ulice.

Kapacita parkování před i uvnitř areálu se od léta navýší až na 320 míst. Současná kapacita pro 150 vozů je totiž nedostačující. „Potřeba parkovacích míst se neustále zvyšuje. V posledních letech jsme navýšili ambulantní i lůžkovou péči, přibývá pacientů, kteří chtějí mít auta u nemocnice i během hospitalizace, a vozem dojíždí do práce stále více zaměstnanců. A v neposlední řadě je naplánována velká modernizace nemocnice, která v dalších letech objem péče dál navýší,“ vysvětluje důvody investice Jaroslav Šíma. Nemocniční péče ani provoz odběrového místa nebo očkovacího centra, stejně jako tzransfuzního oddělení nebudou stabou parkoviště nijak narušeny.  

Ohodnoť článek

Foto Nemocnice Plzeňského kraje

Štítky Rokycanská nemocnice, parkoviště, stavba parkoviště, areál nemocnice, Rokycansko, Rokycanská nemocnice, a.s., léto, nemocnice, Jaroslav Šíma, Plzeňský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Už v létě bude hotové nové parkoviště pro 200 vozidel v areálu Rokycanské nemocnice  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.