Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Nemocnice Privamed začala používat přípravek na experimentální léčbu pacientů s covidem

Přípravek na experimentální léčbu pacientů s covidem, který použili také američtí lékaři při léčbě nakaženého bývalého prezidenta USA Donalda Trumpa, začala aplikovat plzeňská nemocnice Privamed. Jedná se o přípravek Casirivimab and Indevimab.

„Jako první dostal u nás přípravek pacient v lehkém stavu ambulantní formou na covidovém oddělení nemocnice PRIVAMED. Aplikace látky nitrožilně trvá přibližně hodinu a dále následuje hodinová observace. Tedy, že další hodinu musí pacient ještě zůstat na lůžku na pozorování,“ informovala mluvčí nemocnice Eva Milerová.  

První přípravek na experimentální léčbu pacientů s covidem Casirivimab and Indevimab vyrábí firma Regeneron a dodává firma Roche. Koordinátorem dodávání tohoto přípravku je nemocniční lékárna FN v Motole, která zašťiťuje dodání léků do ČR.

Uvedení lék je určený pro vysoce rizikové nemocné s diagnostikovaným onemocněním covid 19 s lehkým průběhem, jejichž zdravotní stav aktuálně nevyžaduje hospitalizaci, ale u nichž hrozí, že nemoc přejde do těžké formy.

Hodnocení článku je 98 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Privamed

Štítky přípravek na léčbu covid, experimentální léčba, covid, koronavirus, Privamed, léčba, pacient, COVID-19, Donald Trump, USA, Hoffmann-La Roche, Regeneron, Fakultní nemocnice v Motole, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice Privamed začala používat přípravek na experimentální léčbu pacientů s covidem  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.