Počasí dnes18 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Odběrové místo na antigenní testy bude od neděle fungovat na přechodu Rozvadov

Zpráva, která určitě potěší všechny pendlery. Odběrové místo na antigenní testy bude od neděle fungovat na hraničním přechodu Rozvadov na Tachovsku. Plzeňský kraj využil nabídky Záchranné služby Asociace samaritánů České republiky Praha-západ, která je schopná provoz odběrového centra zajistit.

„Uvědomujeme si, že situace pendlerů s ohledem na podmínky vstupu do Bavorska, je velmi složitá. Snažili jsme se proto pomoci rozšířením provozní doby stávajících odběrových center, což se podařilo zrealizovat už koncem minulého týdne, kdy bylo možné absolvovat test i o víkendu,“ konstatoval náměstek hejtmanky Rudolf Salvetr (ODS).

Nejhorší je situace právě na Tachovsku, odkud musí pendleři dojíždět na testování desítky kilometrů. „Proto jsme se dohodli na zřízení mobilního centra přímo u hraničního přechodu a také máme vyjednáno, že v neděli rozšíří svoji provozní dobu odběrové místo v laboratoři v Tachově,“ shrnuje novinky náměstek hejtmanky Salvetr.

Mobilní odběrové centrum provozované Záchrannou službou Asociace samaritánů České republiky Praha-západ, bude otevřeno v neděli 7. února v čase 8:00 až 18:00 hodin a v pondělí v době 5:00 až 15:00 hodin. Následně pak další neděle a pondělí.

Odběrové místo v Tachově bude provádět odběry v neděli v čase 8:00 až 12:00 hodin. Do pomoci s odběry se zapojí příslušníci Hasičského záchranného sboru Plzeňského kraje.

Ohodnoť článek

Foto HZSKVK

Štítky pendleři, přechody, testování, antigenní testy, Rozvadov, hranice, Plzeňský, Česko, Plzeňský kraj, okres Tachov, Rudolf Salvetr, ODS, Bavorsko, Tachov, Hasičský záchranný sbor, rychlý antigenní test

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Odběrové místo na antigenní testy bude od neděle fungovat na přechodu Rozvadov  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.