Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Sobota 12. října 2024  |  Svátek má Marcel
Bez reklam

Počet nově zjištěných případů s pozitivním testem na covid v Plzeňském kraji mírně klesá

Jen za pondělí přibylo v Plzeňském kraji 401 nově potvrzených případů koronaviru. O den dříve, kdy byla ovšem neděle a méně se testuje, to bylo jen 71 pozitivních testů na covid. Podle informací krajských hygieniků je v Plzeňském kraji 5324 neuzavřených případů nákazy. Jejich počet se začíná mírně snižovat. Od začátku vypuknutí epidemie se v regionu uzdravilo 42 549 obyvatel.

V nemocnicích v kraji jsou ještě volné kapacity pro pacienty s covidem, počet volných covidových lůžek ale spíše klesá. Dnes je v kraji podle ministerstva volných 25 ze 174 lůžek ARO/JIP, pro covidové pacienty není volné žádné z nich, jsou pro další necovidové pacienty. Intenzivních lůžek s umělou plicní ventilací předělaných pro pacienty s covidem je v kraji volných 11 ze 49. I když v kraji přibyl od minulého týdne další přístroj ECMO na mimotělní okysličování krve pro pacienty v nejvážnějším stavu, volný není ani jeden z pěti těchto přístrojů.

V plzeňské fakultní nemocnici leží čtyři pacienti na umělé plicní ventilaci a čtyři právě na přístroj ECMO. Celkem je fakultní nemocnici 137 pacientů s covidem, z toho 42 je na lůžkách intenzivní péče a 26 z nich je napojeno na umělou plicní ventilaci.  

V samotné Plzni aktuálně hygienici evidují 1652 osob s neukončenou nákazou, na Domažlicku (685), Tachovsko (655), Klatovsko (653), severní Plzeňsko (638), jižní Plzeňsko (519) a Rokycansko (522).  

Ohodnoť článek

Foto Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje

Štítky COVID-19, koronavirus, statistika, počet nakažených, Plzeňský, fakultní nemocnice, lůžka, Plzeňský kraj, pacient, ventilace, Fakultní nemocnice Plzeň, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet nově zjištěných případů s pozitivním testem na covid v Plzeňském kraji mírně klesá  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.