Počasí dnes27 °C, zítra23 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Plzeňské hospody zažily v pátek velkou šťáru zaměřenou na dodržování vládních nařízení

Na kontrolu dodržování aktuálně platných vládních opatření proti šíření nemoci COVID 19  vyrazily v pátek večer do plzeňských ulic desítky policistů i strážníků městské policie společně s pracovníky Krajské hygienické stanice. Celkem zkontrolovali 130 podniků a odhalili čtyři, které nedodržely zavírací dobu stanovenou na 20.00 hodin.

Pod drobnohledem se ocitly podniky v centru města, na Lochotíně, Slovanech, Doubravce a na Borech. "Cílem kontrol zúčastněných složek byly především provozovny restauračních zařízení. Záměrem bylo zjistit, zda se chovají restauratéři zodpovědně, zda dodržují povinnost nepřipustit ve vnitřních prostorách provozovny více hostů než je 50 procent kapacity míst k sezení pro zákazníky a také zda respektují zavírací dobu provozovny, kterou je od středy opět 20. hodina," uvedla mluvčí policie Ivana Jelínková.

Strážníci společně s policisty v průběhu akce sledovali, jak se dodržují i další restriktivní pravidla, a to zákaz pohybu bez roušek ve vnitřních prostorách staveb, povinnost nosit roušky na zastávkách veřejné dopravy a zákaz popíjení alkoholu na místech veřejnosti přístupných.

"Během pět a půl hodiny trvající součinnostní akce bylo zkontrolováno 130 podniků, 28 z nich zkontrolovali pracovníci Krajské hygienické stanice Plzeň společně se strážníky a policisty opakovaně. Zavírací dobu 20. hodiny nedodržela čtyři restaurační zařízení, tři případy z toho byly vyřešeny domluvou, zbylý bude postoupen správnímu orgánu," informovala mluvčí městské policie Jana Pužmanová. 

Ve správním řízení se bude řešit i podezření z porušení krizového opatření týkajícího se provozování stravovacích služeb a prodeje alkoholických nápojů. "Bylo zjištěno, že obsluha za barovým pultem provozovny občerstvení v centru města prodává hostům k okamžité konzumaci jídlo a nápoje do kelímků, včetně alkoholických, které ve venkovním prostoru na místě rovnou konzumovali," řekla mluvčí policie.

Hygienici si převzali k vyřešení podniku, kde hosté nerespektovali zákaz kouření uvnitř provozovny. Domluvou vyřešili strážníci a policisté ještě čtyři desítky případů, kdy došlo k nedodržení povinnosti nošení roušek.

Hodnocení článku je 36 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, pokuta, roušky, zákaz, kontrola, koronavirus, vládní opatření, zavírací doba, restarace, Krajská hygienická stanice, Doubravka, Lochotín, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plzeňské hospody zažily v pátek velkou šťáru zaměřenou na dodržování vládních nařízení  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.