Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Provoz porodnice obnoví od pondělka v plném rozsahu Stodská nemocnice

Po krátkodobém uzavření obnoví od pondělí 9. listopadu Stodská nemocnice provoz gynekologicko-porodnického oddělení. Těhotné ženy začne přijímat k porodům opět 9. listopadu v šest hodin ráno. Péči a zdravotnické služby bude porodnice poskytovat v plném rozsahu jako před omezením.

Provoz od pondělí obnovuje vedle porodnice i gynekologická část celého oddělení, která je ale k dispozici pro akutní pacienty po celou dobu. Při porodech bude standardně umožněna přítomnost otce. Společně s porodnicí se v pondělí obnoví i provoz ambulantní rehabilitace.

Porodnice byla uzavřena 20. října kvůli nepříznivé situaci s onemocněním covid na jižním Plzeňsku a Tachovsku. Nemocnice kvůli tomu musela ve velmi krátké době připravit dostatečné kapacity pro pacienty s onemocněním covid-19. Vyčlenila pro ně část interního oddělení. Neinfekční interní pacienty pak bylo nutné přesunout právě do novorozenecké části gynekologicko-porodnického oddělení. „Vedení nemocnice zdůrazňuje, že na novorozeneckém oddělení nejsou a nebyli hospitalizováni infekční pacienti,“ uvedl mluvčí krajských nemocnic Jiří Kokoška.  

„V dané době to byla jediná možnost, jak se ze dne na den připravit na očekávaný nápor covidových pacientů. Ten jsme naštěstí zvládli. Nyní se situace stabilizuje a navíc jsme pro ně v těch několika dnech vybudovali novou stanici s 15 lůžky. Provoz gynekologicko-porodnického oddělení se tak vrátí do běžného režimu,“ říká ředitel nemocnice Miroslav Zábranský s tím, že po celou dobu omezení bylo pro všechny v nemocnici znovuotevření porodnice stěžejním tématem.

„Vnímali jsme obavy žen, že nebudou moci rodit v našem zařízení, a dotazy, kdy se provoz obnoví, Jsme rádi, že se to podařilo v tak krátkém čase. Omlouváme se těm rodičkám, které u nás v uplynulých dnech chtěly rodit a nemohly. S celým týmem se těšíme na všechny ženy, které k nám od pondělka opět zamíří. Chtěl bych je ujistit, že celé oddělení je izlováno od zbytku nemocnice a rodičky u nás najdou potřebný klid, očekávanou rodinnou péči a vzhledem k současné situaci maximum pro zajištění bezpečí,“ popisuje primář gynekologicko-porodnického oddělení Jakub Mach.

Z provozních důvodů byl ve stejném období omezen i provoz ambulantní rehabilitace ve Stodu. Ten se obnoví také 9. listopadu. Rehabilitační pracovnice proto již kontaktují pacienty, zejména ty v pooperačních a poúrazových stavech, kterým byly přerušeny terapie, aby s nimi dohodly nové termíny.  

Ohodnoť článek

Foto NPK

Štítky porodnice, Stodská nemocnice, obnovení provozu, koronavirus, interní oddělení, Stodská nemocnice, a.s., pacient, nemocnice, Plzeňský kraj, Jakub Mach, okres Tachov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Provoz porodnice obnoví od pondělka v plném rozsahu Stodská nemocnice  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.