Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Ve fakultní nemocnici pracuje nejlepší sestřička roku z celé České republiky

Nejlepší sestřičku z celé České republiky pracuje v plzeňské fakultní nemocnici. První místo 12. ročníku soutěže Nej sestřička 2020 totiž obsadila vrchní sestra Kliniky infekčních nemocí a cestovní medicíny FN Plzeň Marcela Prayerová. Probojovala se mezi 12 finalistek a zvítězila s počtem 1 007 hlasů z celkového čísla 5 672, které zasílala veřejnost.  

„Marcela Prayerová se s kuráží sobě vlastní vrhla do boje s covidovou pandemií a stala se pomyslnou vůdkyní zdravotních sester v tomto složitém období. Její úsměv a energie zaručuje vždy výbornou náladu na pracovišti,“ uvedla mluvčí fakultní nemocnice Gabriela Levorová.

Nej sestřička 2020 Marcela Prayerová pracuje jako vrchní sestra na Klinice infekčních nemocí a cestovní medicíny ve Fakultní nemocnici Plzeň. Má na starosti správně nastavený ošetřovatelský proces a zodpovídá za lidi, kteří na oddělení pracují. Podílí se i na dalších projektech. Například na jaře na oddělení zaučovali příslušníky armády, kteří se potom zapojili do zajišťování výtěrů, spolupracují se zdravotnickou záchrannou službou plzeňského kraje a nacvičují oblékání do speciálních obleků s filtroventilační jednotkou pro případ setkání s vysoce nakažlivými onemocněními jako je například ebola nebo SARS.

„Z vítězství mám velkou radost, ale současně vidím, s jak velkým osobním nasazením denně pracují finalistky, ale také sestřičky z našeho oddělení, a jistě i z ostatních nemocnic. Takové ocenění by se zasloužila každá, která bere svou práci jako poslání,“ říká Marcela Prayerová, Nej sestřička 2020. „Velkou odměnou a motivací pro mě bylo setkání s ostatními finalistkami, možnost poznat úžasné kolegyně – sestřičky z jiných nemocnic a užít si společný čas, který jsme spolu strávily,“ dodává vítězka.

„Gratuluji naší vrchní sestře Marcele Prayerové k vítězství a děkuji za její ,,velitelství“ v covidové době, její elán a živelná povaha dodávaly všem zdravotníkům spoustu energie, kterou v této nelehké době potřebovali. Marcela Prayerová je úžasný, milý, empatický člověk se srdcem na dlani a já jsem pyšný na to, že takové lidi máme v našem týmu. Sesterská práce je nenahraditelná, a to nejen v době covidové,“ komentoval úspěch sestřičky ředitel fakultní nemocnice Václav Šimánek.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Nej sestřička 2020

Štítky Nej sestřička 2020, soutěž, nejlepší sestřička z ČR, FN Plzeň, fakultní nemocnice, nemocnice, Česko, Fakultní nemocnice Plzeň, Zdravotnická záchranná služba Plzeňského kraje, Václav Šimánek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve fakultní nemocnici pracuje nejlepší sestřička roku z celé České republiky  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.