Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Zákazy návštěv na klinikách rozšířila FN Plzeň kvůli zhoršené epidemiologické situaci

Z důvodu zhoršené epidemiologické situace zakázala FN Plzeň návštěvy na Kardiologické klinice, Neurologické klinice, Urologické klinice, Klinice infekčních nemocí a cestovní medicíny, na Klinice pneumologie a ftizeologie, Interním oddělení, LDN, Pobytové sociální péči a na Geriatrickém oddělení.

„Zároveň žádáme klienty a pacienty, kteří vyhledávají služby a péči Urologické kliniky, aby v následujících dnech toto pracoviště vyhledávali pouze v akutních případech. V případě potřeby kontaktujte Urologickou kliniku. Na ostatních odděleních či klinikách jsou návštěvy regulované dle uvážení vedení příslušného pracoviště, s přihlédnutím ke spektru hospitalizovaných pacientů,“ uvedla mluvčí fakultní nemocnice Gabriela Levorová.

Koordinátorem návštěv zůstává i nadále ošetřující lékař a staniční sestra příslušné lůžkové stanice. Návštěvník nemocnice musí být zdravý, nesmí mít žádné příznaky covid-19 ani jiného podobného onemocnění. Pokud to bude vedení oddělení či kliniky požadovat, musí návštěvník umožnit, aby mu zdravotníci změřili před vstupem na lůžkovou stanici teplotu, lidé se zvýšenou teplotou nebudou k návštěvě vpuštěni.

Návštěva pacienta nesmí být v karanténě, po celou dobu pobytu na lůžkové stanici musí mít jednorázovou roušku, kterou jí vydá personál pracoviště. Před vstupem na pokoj si musí návštěvník důkladně dezinfikovat ruce. Při návštěvě JIP je povinný i ochranný jednorázový oděv.

Všechny kliniky a oddělení, jichž se opatření týká, budou koordinovat jednotlivé návštěvy tak, aby se na pokojích nepotkával větší počet lidí.

Ohodnoť článek

Foto Richard Beneš

Štítky fakultní nemocnice, koronavirus, omezení, Plzeň, zákaz návštěv, kliniky, klinika, návštěva, Fakultní nemocnice Plzeň, pacient

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zákazy návštěv na klinikách rozšířila FN Plzeň kvůli zhoršené epidemiologické situaci  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.