Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Své želízko v ohni má ve finále soutěže o Nej sestřičku také Domažlická nemocnice

Mezi 12 finalistkami prestižní akce Batist Nej sestřička mají svoji reprezentantku také Nemocnice Plzeňského kraje. Je jí Dana Zahálková, vrchní sestra dětského oddělení Domažlické nemocnice. Královnu sestřiček letos vybírá hlasováním po internetu veřejnost.

Letošní 12. ročník Batist Nej sestřička se vyhlášoval v březnu, i přes nástup pandemie koronaviru. Nebo možná pandemii navzdory. „Soutěž má své stálé místo mezi akcemi určenými pro pracovníky ve zdravotnictví. Poděkování a ocenění práce sestřiček a vůbec nelékařských zdravotníků je potřeba v každé době, a nyní to platí dvojnásob," konstatoval Tomáš Mertlík generální ředitel společnosti Batist Medical, která akci organizuje.

Od března do června bylo možné nominovat účastnice. Mohli tak učinit zdravotníci, kolegové za nadstandardní práci, ale i pacienti nebo veřejnost za laskavý přístup k nemocným. V červenci vybrala odborná porota 12 finalistek, které se sešly v Praze a organizátoři soutěže s nimi natočili medailonky Následně se spustilo hlasování. To končí už 6. září. Slavnostní vyhlášení vítězky 12. ročníku se pak uskuteční 10. září v Náchodě.

„Naší kolegyni Daně Zahálkové gratuluji, že se dostala mezi 12 nejlepších. Už to je pro ni i její pracoviště vyjádřením a oceněním dobře odváděné práce. Samozřejmě ji ale přeji i co nejlepší výsledek ve finále soutěže, kam ji posílám svůj hlas. Věřím, že se přidají i kolegové. Ale hlavně pacienti nebo v jejím případě rodiče dětí. Ty určitě poznaly její vstřícnost, snahu pomoci či zmírnit bolest, umění komunikace i s těmi nejmenšími pacienty, kdy je například potřebné dítě zklidnit nebo mu poskytnout i při obavách z nemocničního prostředí pocit bezpečí,“ říká šéf nemocnic Plzeňského kraje Marek Kýhos.

Domažlickou sestřičku Danu Zahálkovou je možné podpořit hlasem na stránce www.nejsestricka.cz/sestricka/79/dana-zahalkova

Jak hlasovat?

Na webu nejsestricka.batist.com najděte mezi finalistkami naši zástupkyni Danu Zahálkovou. Pod fotkou klikněte na tlačítko "HLASOVAT". Vyplňte svůj mail a odešlete. Hlasování je pak nutné ještě potvrdit v mailu, který obdržíte od pořadatele soutěže. Z každé mailové adresy lze hlasovat pouze jednou.

Ohodnoť článek

Foto NPK

Štítky Domažlická nemocnice, sestřička Dana Zahálková, soutěž Nej sestřička, hlasování, soutěž, Domažlická nemocnice, a.s., Plzeňský kraj, pacient, pandemie covidu-19, BATIST Medical a.s., Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Své želízko v ohni má ve finále soutěže o Nej sestřičku také Domažlická nemocnice  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.