Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Čtyři nové přírůstky covid-19 evidují tento týden hygienici v Plzeňském kraji

Testy odhalily v průběhu tohoto týdne čtyři nové případy onemocnění covid-19. Dva lidé onemocněli nově na jižním Plzeňsku, po jednom pak v Plzni a na Rokycansku, které až doposud patřilo mezi absolutně nejméně postižené okresy. Před týdnem onemocnělo v kraji osm lidí.

Od začátku koronavirové pandemie byla v Plzeňském kraji nákaza zjištěna u celkem 673 osob, 16 lidí v souvislosti s koronavirem zemřelo. První případ se v regionu objevil 11. března. Do současné doby se podle dnešních informací krajské hygienické stanice uzdravilo 639 nemocných. Nemocných tedy zůstává 18 osob.

Žádní nemocní už nejsou na severním Plzeňsku a na Tachovsku, v Plzni je jich pět stejně jako na Domažlicku, na Klatovsku čtyři a jeden pacient je na Rokycansku. V kraji zemřelo od začátku pandemie 16 lidí nakažených koronavirem. Osm jich bylo na Domažlicku, šest na jižním Plzeňsku a po jednom na Tachovsku a v Plzni. Většina lidí zemřela v plzeňské fakultní nemocnici.

Hygienici evidují v kraji 12 408 testů na koronavirus. Karanténu nařídili hygienici od začátku pandemie 2961 lidem. Ukončenou karanténu má 2945 lidí.

Koronavirus nejvíce zasáhl příhraniční Domažlicko, kde bylo zjištěno 356 nemocných. V Plzni se nákaza prokázala u 85 lidí, na Klatovsku u 93, na Tachovsku 53 nakažených, na severním Plzeňsku 27, na jižním Plzeňsku 51 a na Rokycansku osm.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky COVID-19, koronavirus, statistika, počet nakažených, Plzeňský, Plzeňský kraj, Plzeň, okres Rokycany, pandemie, okres Tachov, okres Domažlice, Krajská hygienická stanice, okres Klatovy, Fakultní nemocnice Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čtyři nové přírůstky covid-19 evidují tento týden hygienici v Plzeňském kraji  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.