Počasí dnes19 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Mimořádná zásilka ochranných prostředků směřuje na Domažlicko, Klatovsko a Tachovsko

Pro Domažlicko, Klatovsko a Tachovsko připravil kraj mimořádnou dodávku ochranných pomůcek. V těchto okresech je největší počet osob s pozitivním testem na COVID-19 z celého Plzeňského kraje. Tento týden se tam začalo s plošnou dezinfekcí vybraných míst a platí tam přísnější hygienická opatření.

„Pro jednotlivé obce s rozšířenou působností (ORP) jsme připravili balíčky s ochrannými prostředky pro zajištění ochrany například návštěvníků nákupních center nebo dalších míst s vyšším výskytem osob. Jednotlivé obce s rozšířenou působností rozdělí ochranné pomůcky do obcí, které pod ně spadají,“ vysvětluje hejtman Josef Bernard (ČSSD).

V balíčku je připraveno pro každou ORP celkem 17 000 roušek, 400 kusů ochranných brýlí, 6 200 rukavic a 100 kusů obleků. Ochranné prostředky si budou obce vyzvedávat od pátku podle domluvy na krajském úřadě. Další dodávku ochranných prostředků dostanou obce příští týden, ta bude určena pro pracovníky vodáren, ČOV a dalších vybraných profesí.

Všichni starostové při páteční videokonferenci s vedením kraje potvrdili, že u nich bez problémů probíhá plošná desinfekce vybraných míst. Hasiči mají pro obce připraveny další dodávky desinfekčních prostředků na určených výdejních místech.

Kraj také obdržel dodávku ochranných pomůcek pro praktické lékaře pro dospělé a praktické lékaře pro děti a dorost. V zásilce je přesně určen počet a typ ochranných prostředků, které jednotliví lékaři dostanou, ať už se jedná o obleky, respirátory a rychlotesty. Další tyto prostředky obdrží také ambulantní specialisté během následujících dnů.

V Plzeňkém kraji je aktuálně 487 osob s prokázanou koronavirovou nákazou. Osm pacientů, všichni ve věku nad 60 let, už zemřelo v souvislosti s onemocněním COVID-19. Na Domažlicku je 487 případů, na Klatovsku 70 a na Tachovsku 35. edná se o hraniční okresy. V Plzni evidují hygienici 62 nemocných, na jižním Plzeňsku 22, na severním Plzeňsku 14 a na Rokycansku tři případy. 

Ohodnoť článek

Štítky COVID-19, koronavirus, počet nakažených, Plzeňský, Domažlicko, Klatovsko, Tachovsko, ochranná pomůcka, okres Domažlice, okres Tachov, okres Klatovy, Plzeňský kraj, Josef Bernard, ČSSD, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mimořádná zásilka ochranných prostředků směřuje na Domažlicko, Klatovsko a Tachovsko  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.