Počasí dnes17 °C, zítra14 °C
Úterý 1. října 2024  |  Svátek má Igor
Bez reklam

Město Plzeň plánuje plošnou dezinfekci městských sportovišť, hal i bazénů

Plošnou dezinfekci městských sportovišť plánuje město Plzeň, které zvažuje další možnosti snížení rizika nákazy a zajištění vyšší míry ochrany pro svých 170 tisíc obyvatel. Čistit se budou povrchy a vybavení interiérů v prostorách městských sportovišť ve správě Odboru správy infrastruktury.

„Dezinfekcí projdou prostory, které navštěvuje široká veřejnost. Zvýšené nároky na hygienu chceme podpořit i dezinfekcí míst, které část našich obyvatel může po uvolnění stávajících opatření ve zvýšené míře využívat. Ochranný film vydrží až 21 dní a zaručuje snížení nemocnosti až o 80 procent,“ uvedl Roman Zarzycký (ANO), první náměstek primátora. „Se zahájením aplikace budeme pružně reagovat na rozhodnutí Vlády ČR o zpřístupnění prostor veřejných sportovišť.“

 Prostorová a plošná dezinfekce povrchů se provede za použití dezinfekčních strojově aplikovaných prostředků s ochranou povrchu proti tvorbě bakterií a virů. Dezinfekci aplikují strojové difuzní rozprašovače se zachováním rozmístění vybavení v místnostech. Ošetřené prostory je možné opětovně využívat již po jedné hodině od aplikace.

„Aplikace se dotkne v první vlně atletického stadionu, bazénů Slovany i Lochotín, zimního stadionu, hokejbalové haly a haly Lokomotiva,“ dodal náměstek primátora.

Ohodnoť článek

Foto Martin Pecuch

Štítky sportoviště, Plzeň dezinfekce, bazény, stadion, Lokomotiva, Plzeň, dezinfekce, Roman Zarzycký, ANO 2011, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město Plzeň plánuje plošnou dezinfekci městských sportovišť, hal i bazénů  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.