Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Čtyři případy úmrtí pacientů s koronavirovou nákazou už má Plzeňský kraj

, aktualizováno 9. dubna 2020, 15:38

Už čtyři případy úmrtí v souvislosti s nákazou COVOD-19 má Plzeňský kraj. Ve středu s ve čtvrtek zemřeli muž a žena, oba ve věku 86 let. Celkem je v regionu aktuálně 351 pozitivně testovaných pacientů s novým koronavirem.

"Ve středu zemřela žena, která ležela na infekční klinice nemocnice dva dny a kromě koronaviru měla i další chronické rizikové choroby. Po osmi dnech léčby na infekční klinice dnes zemřel muž, který měl rovněž další chronická onemocnění," informovala mluvčí fakultní nemocnice Gabriela Levorová.

Koncem minulého týdne zemřeli ve spojení s onemocněním COVID-19 v plzeňské fakultní nemocnici dva starší muži z Domažlicka. Hygienici hlásí 20 uzdravených pacientů, kteří už absolvovali i druhé kontrolní testy. Celkem už odběry vzorků z důvodu vyšetření absolvovalo v regionu 4418 osob. Do nařízené domácí karantény šlo už 542 lidí. Celkem 430 jich už karanténu ukončilo.

Nejvíce zasažené zůstává Domažlicko, kde je 209 pozitivně testovaných pacientů s koronavirem. O pomoc na Domažlicku už kraj požádal i Ústřední krizový štáb, který se situací v tomto okrese začíná zabývat. Plzeň město má 49 případů, Klatovsko 38, Tachovsko 22, jižní Plzeňsko 18, severní Plzeňsko 13 a na Rokycansku jsou pouze tři nakažení pacienti.

Ve fakultní nemocnici je na speciálních vyčleněných Covid pracovištích 38 pacientů, z toho má 18 pozitivní testy na koronavirus. Čtyři z nich jsou připojeni na umělé plicní ventilaci. Dalších 15 nemocných je s podezřením na toto onemocnění. Pět pacientů má v této chvíli test negativní. Z fakultní nemocnice se dosud nakazili koronavirem sanitář a všeobecná sestra infekční kliniky. Ostatní zaměstnanci měli negativní testy.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com

Štítky COVID-19, koronavirus, statistika, počet nakažených, Plzeňský, úmrtí, pacient, Plzeňský kraj, nemocnice, okres Domažlice, Fakultní nemocnice Plzeň, Ústřední krizový štáb, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čtyři případy úmrtí pacientů s koronavirovou nákazou už má Plzeňský kraj  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.