Počasí dnes19 °C, zítra23 °C
Čtvrtek 4. července 2024  |  Svátek má Prokop
Bez reklam

Rokycanská nemocnice odmítá, že by se rušilo dětské oddělení. Péče o dětské pacienty bude zajištěna

Vedení Rokycanské nemocnice prohlašuje, že v žádném případě nejedná o zrušení dětského oddělení. Reaguje tak na nepřesné a zavádějící informace, které se v posledních dnech šířily veřejným prostorem a na sociálních sítích.

„Nemocnice napříč celou republikou, včetně té Rokycanské, řeší v současnosti se zdravotními pojišťovnami smlouvy o rozsahu poskytované péče od roku 2025. V jednáních s Rokycanskou nemocnicí navrhly zdravotní pojišťovny upravit model dalšího fungování dětského lůžkového oddělení tak, aby odpovídal současnému nízkému vytížení lůžek, které je skutečně na hranici využití kolem 25 procent,“ uvedl v prohlášení předseda představenstva Rokycanské nemocnice Zdeněk Švanda.

„Nejedná se ani o zrušení dětského oddělení, ani o zrušení ambulancí, ani o zrušení dětské pohotovosti. Ta je naopak velmi vytížená a měsíčně ošetří několik stovek dětí. Co se týká ambulantní péče, vznesly naopak pojišťovny požadavek na její rozšíření,“ vysvětlil mluvčí krajských nemocnic Jiří Kokoška.

„V jednání o nasmlouvání rozsahu péče na další roky jednáme s pojišťovnami pouze o novém modelu fungování lůžkové části. Ovšem vedení nemocnice, stejně jako vedení krajských nemocnic a samotného Plzeňského kraje požaduje, aby i zásahy do lůžkové části byly minimální. A aby lůžková péče byla zachována v co nejširším rozsahu. Naším společným cílem je zajistit kvalitní a dostupnou péči pro všechny dětské pacienty i nadále. Jednání v tomto duchu pokračují,“ dodal Zdeněk Švanda.

Ohodnoť článek

Foto Rokycanská nemocnice

Štítky Rokycanská nemocnice, dětské oddělení, dětská pohotovost, dětská ambulance

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rokycanská nemocnice odmítá, že by se rušilo dětské oddělení. Péče o dětské pacienty bude zajištěna  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.