Počasí dnes23 °C, zítra29 °C
Čtvrtek 20. června 2024  |  Svátek má Květa
Bez reklam

Nemocnice má novou 3D/4D sondu pro prostorové zobrazení plodu při ultrazvukovém vyšetření

Již řadu let provádí Domažlická nemocnice 3D / 4D ultrazvukové vyšetření plodu. Vybavení ale časem zastarává a přístroje dosluhují, což se stalo předchozí sondě. Z tohoto důvodu byla tato část vyšetření v nemocnici krátkodobě nedostupná. Teď už je ale všechno jinak.

„V tuto chvíli ale máme dobrou zprávu. K novému ultrazvukovému přístroji Samsung HS50 jsme v uplynulých dnech pořídili také novou moderní 3D/4D sondu. Vyšetření jsme okamžitě obnovili a je k dispozici všem těhotným ženám se zájmem o toto vyšetření," říká primář gynekologicko-porodnického oddělení Dušan Kolařík.

Nejlepší zobrazitelnost plodu je kolem 26. týdne těhotenství, kdy je plod už dostatečně velký a jsou patrné i velmi jemné detaily ve struktuře těla a zároveň je dostatečné množství plodové vody, která je nezbytná pro dosažení kvalitního zobrazení.

3D/4D ultrazvuk poskytuje unikátní možnost sledovat detailní trojrozměrné obrazy (3D) a dokonce i reálný pohyb jejich nenarozeného dítěte (4D). Díky této technologii mohou rodiče prozkoumat tvářičku, končetiny a orgány dítěte s neuvěřitelnou jasností a živostí.

„Náš tým kvalifikovaných lékařů je zde, aby poskytl podporu a vysvětlili všechny získané informace, což zajišťuje klid a jistotu budoucím rodičům. Využití této pokročilé technologie může napomoci také časné detekci případných abnormalit a umožňuje včas přijmout potřebná opatření," doplňuje primář.

„Jsme si vědomi důležitosti této chvíle pro rodiče a snažíme se vytvořit pro ně nezapomenutelný zážitek, který posiluje jejich pouto s nenarozeným dítětem. Vaše spokojenost a bezpečí jsou pro nás prioritou, a proto se snažíme poskytovat nejvyšší standardy péče v oblasti prenatálního ultrazvuku,“ dodal lékař.

Ohodnoť článek

Foto Domažlická nemocnice

Štítky Domažlická nemocnice, ultrazvukové vyšetření, nová sonda, vyšetření plodu, 4D

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice má novou 3D/4D sondu pro prostorové zobrazení plodu při ultrazvukovém vyšetření  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.