Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Školy zřizované krajem chrlí stovky roušek, hejtmanství rozděluje i další ochranné prostředky

Celkem 1 600 roušek do dnešního dne vyrobili pedagogové Základní školy speciální v Plzni pro Městský ústav sociální služeb Plzeň. Nadále se šije také na dvou pracovištích dalších středních škol zřizovaných Plzeňským kraje a šijí také zaměstnanci kraje.

„SŠ živnostenská Planá vyrobila celkem 825 kusů roušek, z toho 600 kusů se předá odboru sociálních věci pro poskytovatele sociálních služeb, 150 kusů obdrží firma Stravbyt a 75 kusů soukromá zdravotnická zařízení. Dále jsme předali k využití 800 kusů roušek vyrobených dobrovolníky, které rozvozová služba zavezla zdravotnickým zařízením,“ uvedla náměstkyně hejtmana Ivana Bartošová.

ISŠŽ Plzeň, vyrobila 380 kusů roušek pro Domov seniorů v Horní Bříze, odbor sociálních věcí pro sociální služby a také pro Zdravotnickou záchrannou službu PK.

„Dnes by měla na krajský úřad dorazit dodávka 20 palet desinfekce a další dodávky jsou zajištěné každé dva dny. Desinfekce se bude distribuovat zdravotnickým zařízením a dalším subjektům dle potřeby. Stále čekáme na zásilku ochranných roušek a respirátorů od ministerstva vnitra,“ shrnuje hejtman Josef Bernard.

Kraj také v pátek kontaktoval zástupce soukromých nemocnic v regionu, aby si na úřadě vyzvedli ochranné pomůcky, jako jsou rukavice, pokrývky hlavy, ochranné brýle, návleky na boty, zakoupené z prostředků kraje. „S pomocí HZS PK se také rozvezlo celkem 1000 litrů dezinfekce na ruce pro soukromé a krajské nemocnice, včetně ZZS PK,“ informoval hejtman, který je sám od čtvrtka v nařízené karanténě. Jedna členka rady kraje měla totiž pozitivní test na koronavirus a do karantény šla celá rada kraje včetně několika dalších úředníků.  

„Stále jsou v provozu dvě náběrové sanitky a v případě potřeby je v pohotovosti třetí sanita. Dvě odběrová místa v krajských nemocnicích odbavují indikované pacienty, a pokud v příštím týdnu nastane potřeba, jsme schopni otevřít další odběrová místa v Klatovské nemocnici a ve Stodské nemocnici. V Klatovské nemocnici funguje laboratoř, která vyhodnocuje odebrané vzorky, což urychlilo čekání na výsledky odběrů,“ doplnila mluvčí kraje Alena Marešová, toho času také na v karanténě.

Ohodnoť článek

Foto KÚPK

Štítky roušky, ochranné prostředky, Plzeňský, hejtman, koronavirus, Plzeň, sociální služby, zdravotnické zařízení, karanténa, Ivana Bartošová, Klatovská nemocnice, a.s., Planá, Josef Bernard, Zdravotnická záchranná služba Plzeňského kraje

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Školy zřizované krajem chrlí stovky roušek, hejtmanství rozděluje i další ochranné prostředky  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.