Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Mezi osobami s pozitivním testem na COVID-19 nejsou v našem regionu zdravotníci

Žádní zdravotníci, kteří by měli pozitivní testy na koronavirus nejsou zatím v nemocnicích v Plzeňském kraji, ani u krajské záchranné služby. V karanténě jsou ale desítky zaměstnanců nemocnic, policistů a hasičů. Pozitivní test měl v kraji zatím jeden policista, mezi profesionálními hasiči neměl pozitivní test zatím nikdo, uvedli mluvčí policie a hasičů.

V plzeňské fakultní nemocnici je stále v karanténě kolem 60 pracovníků neurochirurgické kliniky, kteří přišli do kontaktu s pozitivně testovaným pacientem na jednotce intenzivní péče. Pacient je prvním vyléčeným člověkem s onemocněním COVID-19 v Plzeňském kraji. Nikdo z pracovníků kliniky ani z jejích pacientů neměl pozitivní testy, řekl novinářům ředitel nemocnice Václav Šimánek.

Po opakovaných negativních testech zdravotníků by se měl provoz JIP neurochirurgické kliniky obnovit o víkendu. Kromě toho dobíhá v nemocnici preventivní karanténa po příjezdu ze zahraničí několika dalším zaměstnancům nemocnice, dodal ředitel.

Ani v nemocnicích zřizovaných krajem není podle mluvčího Jiřího Kokošky žádný pozitivně testovaný zaměstnanec, v preventivní karanténě je 30 až 40 zaměstnanců šesti krajských nemocnic. V městské nemocnici v Sušici neměl pozitivní test nikdo, karanténu má jedna zaměstnankyně, řekl ředitel Václav Rada. Nemocnice ale omezila provoz na interním oddělení z 20 na osm lůžek, protože dva starší lékaři přestali kvůli nedostatku ochranných prostředků sloužit.

Žádné pozitivně testované zaměstnance nemají soukromé nemocnice Privamed a Mulačova nemocnice v Plzni, uvedl Jaroslav Marian z tiskového servisu nemocnic. Z dobrovolné karantény po návratu ze zahraničí se vrátili v Privamedu tři zdravotníci, v Mulačově nemocnici nemá karanténu nikdo ze zaměstnanců.

Krajská záchranná služba má podle vedoucího úseku kanceláře ředitele Martina Brejchy v karanténě asi dva záchranáře. Profesionálních hasičů je v karanténě méně než deset, končit by jim měla v pátek, řekl mluvčí Petr Poncar. Kromě jednoho pozitivně testovaného policisty, který je v domácí izolaci, má policie v kraji téměř 50 příslušníků v karanténě, řekla policejní mluvčí Martina Korandová.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky koronavirus, omezení, Plzeň, fakultní nemocnice, lékaři, hasiči, policisté, nemocnice, karanténa, zdravotnický pracovník, Plzeňský kraj, Fakultní nemocnice Plzeň, Václav Šimánek, Václav Rada, Mulačova nemocnice s.r.o.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mezi osobami s pozitivním testem na COVID-19 nejsou v našem regionu zdravotníci  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.