Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Výkup pozemku za deset milionů umožní rozšířit kapacitu pobytových služeb Centra sociálních služeb Stod

Rozšíření kapacity pobytových služeb pro osoby s PAS (porucha autistického spektra) nebo s poruchami chování chystá Centrum sociálních služeb Stod na Plzeňsku. To bude možné díky výkupu pozemku, který doporučili radní Plzeňského kraje ke schválení zastupitelům.

Rozhodnutím o výkupu pozemků v katastrálním území Mantov učinila rada kraje rozhodující krok pro realizaci projektu na rozšíření komunitních sociálních služeb ve stodském centru. Jde o výkup parcely o výměře 3716 čtverečních metrů za kupní cenu 9 998 000 korun, což má být cena v daném místě a čase obvyklá.

„Pozemek bude po realizovaném výkupu a po provedení vkladu vlastnického práva do katastru nemovitostí předán k hospodaření Centru sociálních služeb Stod, které díky tomu bude moci rozšířit kapacity pobytových služeb. Vybuduje dva nové rodinné domy s kapacitou šesti osob. První pro osoby s PAS,“ vysvětlil náměstek hejtmana pro oblast majetku a sociálních věcí Martin Záhoř (ANO). Do druhého by se přesunuli stávající obyvatelé z pronajatých bytů, u nichž postupně dochází ke ztrátě samostatnosti. Přemístěni budou do nové domácnosti.

Rada kraje dále odsouhlasila a doporučila zastupitelům ke schválení návrh rozdělení peněz v rámci dotačního programu na podporu sociálních služeb pro rok 2024. A to za podmínky, že budou tyto prostředky poskytnuty kraji v rámci dotačního řízení MPSV pro kraje. Jedná se o vyrovnávací platby za poskytování služeb obecného hospodářského zájmu v celkové výši 1,21 miliardy korun.

„Do vyhlášeného dotačního programu podalo žádost celkem 108 organizací za zajišťování 244 sociálních služeb,“ vyčíslil náměstek hejtmana Záhoř s tím, že převis požadavků činil 242 milionů korun. Uspokojeno bylo celkem 107 organizací poskytujících sociální služby obecného hospodářského zájmu. Neuspokojena byla pouze jedna organizace. O konečném přidělení dotací rozhodnou zastupitelé kraje 5. února 2024.

Ohodnoť článek

Foto Centrum sociálních služeb Stod

Štítky výkup pozemků, pobytové služby, rozšíření kapacity, Centrum sociálních služeb Stod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výkup pozemku za deset milionů umožní rozšířit kapacitu pobytových služeb Centra sociálních služeb Stod  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.