Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Namol opilému pasažérovi šlo o život a z trolejbusu ho museli vynést. Nadýchal 5,51 promile alkoholu

V přímém ohrožení života byl třiatřicetiletý muž, kterého strážníci městské policie museli vynést z jednoho plzeňského trolejbusu. A důvod jeho náhlé indispozice? Pasažér byl totiž silně pod vlivem alkoholu. Přístroj naměřil velmi nebezpečnou hodnotu 5,51 promile alkoholu.

„Událost v Plzni na Doubravce si vyžádala výjezd jak strážníků městské policie, tak i záchranářů. Celý případ se stal v trolejbusu, kde ve stavu silného opojení alkoholem tvrdě usnul jeden z cestujících. Probudit ho bylo obtížné, avšak zadařilo se. Vůz opustil za notné podpory strážníků. Muž vydatně posilněný alkoholem se bez cizí pomoci neudržel sám na nohou,“ popsala zásah mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

Cestu k vystřízlivění do protialkoholní záchytné stanice nakonec opilý muž se strážníky, ale neabsolvoval. „Začal totiž po chvíli zvracet, a tak museli dorazit záchranáři. Když poté muži dali strážníci dýchnout, nestačili se divit. Při dechové zkoušce přístroj vykázal závratných 5,51 promile, což je život ohrožující hodnota,“ uvedla Pužmanová.

Zdravotníci pak muže společně s hlídkou naložili do sanitky a za přítomnosti strážníka byl transportován k ošetření do nemocničního zařízení. Za přestupek proti veřejnému pořádku, konkrétně vzbuzování veřejného pohoršení, může muž očekávat trest od příslušného správního orgánu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie Plzeň

Štítky opilý muž, opilec v trolejbusu, nadýchal 5, 5 promile, ohrožení života

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Namol opilému pasažérovi šlo o život a z trolejbusu ho museli vynést. Nadýchal 5,51 promile alkoholu  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.