Počasí dnes21 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Na domácí hospicovou péči poskytne letos Plzeňský kraj žadatelům celkem tři miliony korun

Také letos bude Plzeňský kraj podporovat domácí hospicovou péči prostřednictvím speciálního dotačního programu. Ten už schválila rada kraje. Na rok 2024 jsou pro žadatele připraveny celkem tři miliony korun.

„Domácí hospicovou péčí se rozumí hospicová péče poskytovaná domácím hospicem ve vlastním sociálním prostředí pacienta. Jde o čtyřiadvacetihodinovou nepřetržitou, dostupnou a odbornou péči pacientům, kteří se nachází v pokročilé nebo konečné fázi onemocnění a kteří si přejí strávit poslední etapu života ve vlastním sociálním prostředí,“ připomněl náměstek hejtmana pro oblast zdravotnictví Pavel Hais (Piráti).

Domácí hospicové služby podle jeho slov zahrnují jak paliativní péči o klienty, tak i psychosociální a duchovní podporu poskytovanou klientovi i celé jeho rodině. „Tu zajišťuje multidisciplinární tým složený ze zdravotnických i nezdravotnických pracovníků,“ dodal náměstek Pavel Hais s tím, že součástí poskytovaných služeb v rámci domácí hospicové péče je také zaučení pečujících v péči o pacienta, péče o zemřelého pacienta a podpora rodiny po úmrtí pacienta.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky Hospic, domácí hospicová péče, rada kraje, dotační program, domácí hospic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na domácí hospicovou péči poskytne letos Plzeňský kraj žadatelům celkem tři miliony korun  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.