Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Lidé pečující o své blízké budou moci využít novou odlehčovací službu Městského ústavu sociálních služeb města Plzně

PR článek

Užít si volno a zajet si třeba na dovolenou. To zní pro většinu lidí jako samozřejmost. Pro rodiny, které pečují o blízké osoby, to ale není tak jednoduché. Městský ústav sociálních služeb města Plzně (MÚSS) proto přišel s novinkou. Od ledna 2024 spustí novou odlehčovací službu.

„Víme, že zajistit celodenní nepřetržitou péči o osobu blízkou je velmi psychicky, často i fyzicky, náročné. Zároveň také víme, že zajistit péči pro pečovanou osobu na přechodnou dobu je velice obtížné a právě proto, aby si pečující osoby mohly, alespoň částečně odpočinout, odjet na dovolenou, jít na plánovanou operaci a podobně, MÚSS zaregistroval dvě nové pobytové odlehčovací sociální služby,“ uvedl ředitel MÚSS Mgr. František Šampalík.

Službu bude ústav poskytovat ve svých dvou zařízeních, konkrétně ve Sněžence (Klatovská třída 1892/145, Plzeň 3) a Čtyřlístku (Kotíkovská 649/15, Plzeň 1). Na přechodnou dobu poskytnou péči osobám starším 50 let, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění či zdravotního postižení. Jedná se o klienty, o než jinak pečují jejich blízcí v domácím prostředí.

U nás hned vidíte výsledky své práce, říká ředitel Městského ústavu sociálních služeb města Plzně

Zdravotní sestry a pečovatelky jsou obecně velmi žádanou profesí a dvojnásobně to platí v sociálních službách. Městský ústav sociálních služeb (MÚSS) aktuálně hledá desítky lidí, kteří by pomohli s péčí o seniory. Práce je to náročná, odměnou je...

„Na Sněžence bude vyčleněno jedno místo v jednolůžkovém pokoji. Na Čtyřlístku půjde o dvě místa ve dvoulůžkovém pokoji. Jednotlivé žádosti budeme evidovat, zájemce ale musí splňovat určitá kritéria. Budeme také potřebovat vyjádření lékaře. Služba bude uzavírána minimálně na 14 dní, maximálně na měsíc. V případě, že nebude využita kapacita, tak je možné umístění u nás opakovat. Úhrada bude stanovena podle vyhlášky,“ přibližuje za MÚSS Mgr. Andrea Pěchoučková.

Spuštění nové služby se podařilo zrealizovat díky vstřícné spolupráci Krajského úřadu Plzeňského kraje a Magistrátu města Plzně, jmenovitě se o projekt zasadil městský radní pro oblast sociální a aktivní život seniorů Ing. Jiří Šrámek a ředitel Úřadu služeb obyvatelstvu Ing. Přemysl Švarc. Více informací najdete na webových stránkách Městského ústavu sociálních služeb města Plzně. „Zájemci se mohou také obrátit na sociálního pracovníka, který jim pomůže vše zprostředkovat,“ dodala Pěchoučková.

Městský ústav sociálních služeb je příspěvkovou organizací města Plzně a poskytuje pobytové služby pro seniory v zařízeních DZR Sněženka, Čtyřlístek a Petrklíč. Dále poskytuje služby pro osoby se zdravotním postižením v zařízení DOZP Nováček a v denním stacionáři Jitřenka. Kromě toho poskytuje také terénní služby seniorům a osobám se zdravotním postižením.   
 

Čtete také:

Ohodnoť článek

Štítky Městský ústav sociálních služeb, MÚSS, odlehčovací služba, péče o seniory, Čtyřlístek, Sněženka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé pečující o své blízké budou moci využít novou odlehčovací službu Městského ústavu sociálních služeb města Plzně  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.