Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

U nás hned vidíte výsledky své práce, říká ředitel Městského ústavu sociálních služeb města Plzně

PR článek

Zdravotní sestry a pečovatelky jsou obecně velmi žádanou profesí a dvojnásobně to platí v sociálních službách. Městský ústav sociálních služeb (MÚSS) aktuálně hledá desítky lidí, kteří by pomohli s péčí o seniory. Práce je to náročná, odměnou je ale okamžitá zpětná vazba a velmi dobré platové ohodnocení.

Městský ústav sociálních služeb je příspěvkovou organizací města Plzně a poskytuje pobytové služby pro seniory v zařízeních Sněženka, Čtyřlístek a Petrklíč. Dále poskytuje služby pro osoby se zdravotním postižením v zařízení Nováček a v denním stacionáři Jitřenka. Kromě toho poskytuje také terénní služby seniorům a osobám se zdravotním postižením. 

Na webových stránkách MÚSS najdete v nabídce zaměstnání hned několik volných pozic. Nejvíce schází právě zdravotní sestry a pečovatelé. „Zájemců o práci v sociálních službách bohužel mnoho není. O pečovatele a zdravotnický personál se přetahujeme s nemocnicemi. Nemocnice nás přeplácí. V současné době ale potřebujeme právě pečovatelky a zdravotní sestry, jedná se o zhruba 30 lidí co nám schází,“ říká úvodem ředitel MÚSS města Plzně Mgr. František Šampalík

Nejen on, ale i zaměstnanci vnímají, že se klientela v posledních letech hodně proměnila. Zatímco dříve do MÚSS v Plzni přicházeli klienti v pokročilém věku, nyní pečují v mnoha případech o znatelně mladší ročníky. Oproti nemocnicím se tady starají o pacienty dlouhodobě a snaží se jim pobyt co nejvíce zpříjemnit. Kromě terapií tu organizují různé akce jako jsou masopusty, koncerty, dílny a další aktivity. Práce je to zkrátka pestrá a vhodná prakticky pro kohokoli, kdo má sociální cítění. O pozici pečovatele mohou žádat i lidé bez zdravotnického vzdělání, stačí absolvovat kurz, který jim MÚSS zprostředkuje.

V lůžkových zařízeních pečuje MÚSS o zhruba 500 klientů. Kapacity jsou z drtivé většiny zaplněné a pořadníky se rychle plní. Důležitou součástí je proto terénní služba, která se pravidelně stará o 1200 Plzeňanů, kteří tak mohou zůstat se svými blízkými ve svých domovech. Sociální pracovníci tím zároveň ulehčí práci rodinám klientů. 

Klienti DZR Čtyřlístek se v rámci aktivizačních činností v keramických dílnách podílejí na výrobě výzdoby Domova a především si při nich procvičí jemnou motoriku.

Mezi benefity, které MÚSS svým zaměstnancům nabízí patří například příspěvek na stravování a dovolenou, penzijní pojištění, vstupenky na kulturní či sportovní akce a samozřejmě příplatky za přesčasy nebo práci o svátcích. Zájemci mohou pracovat i na zkrácený úvazek. „Jsme rádi za každé ruce a rádi zájemcům o práci  vyjdeme vstříc," podotýká ředitel. 

Do zařízení, která MÚSS provozuje, dochází pravidelně také studenti na praxe a někteří se dokonce rozhodnou zůstat. „Říkají, že je práce tady u nás naplňuje a baví. Oceňují také příjemný kolektiv. U nás každý den vidíte výsledky své práce. Není to tak, že se ohlédnete za svou prací po několika letech a zhodnotíte si to. U nás máte zpětnou vazbu hned,“ uzavírá Šampalík. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky ústav sociálních služeb, domov pro seniory, domov se zvláštním režimem, nabídka práce, zdravotní sestry, pečovatelé

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U nás hned vidíte výsledky své práce, říká ředitel Městského ústavu sociálních služeb města Plzně  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.