Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Policisté v terénu na západě Čech kontrolují dodržování vládních opatření

Zejména u velkých obchodních center kontrolují od sobotního rána pořádkové jednotky policistů v Plzeňském kraji dodržování opatření v souvislosti s aktuálním usnesením vlády o uzavření obchodů a provozoven. Policisté hlídají od pátečního večera i uzavřené hraniční přechody do SRN.

„Opatření jsou nastavena s ohledem na bezpečnost občanů našeho kraje a policisté jsou připraveni každému situaci vysvětlit, a to i cizincům,“ uvedla mluvčí policie Martina Korandová.

Na hraničních přechodech v Rozvadově a na Folmavě v pátek policisté zkontrolovali přes 14 tisíc vozidel a rozdali přes sedm tisíc informačních letáků. „V některých chvílích se tvořily kolony, ale motoristé spolupracovali a vše probíhalo bez problémů. Přechod ve Všerubech je otevřený od 5 do 23 hodin pro pendlery a zatím vše probíhá v pořádku. Přechod Železná Ruda je také otevřen,“ uvedla mluvčí policie Korandová.

Policisté v Plzeňském kraji hlídají i uzavřené přechody, jedná se o Broumov, Lísková, Pavlův Studenec, starý Rozvadov, Sv. Kateřina a Železná. „Dohromady je nasazeno v terénu přes 200 policistů nad rámec běžného výkonu služby. Žádáme občany o zodpovědné chování a ohleduplný přístup. Jde nám o společný zájem, a to o ochranu zdraví nás všech,“ doplnila krajská policejní mluvčí.

Opatření na hraničních přechodech, které ve čtvrtek po vyhlášení nouzového stavu zavedla vláda, má zatím platit od půlnoci z pátku na sobotu do středy. Zákaz vstupu na území ČR se nedotkne přeshraničních pracovníků, kteří jsou zaměstnáni ve stanovené vzdálenosti od hranice, a to v obou směrech. Dále se netýká mezinárodní nákladní dopravy, pilotů dopravních letadel, diplomatů a jejich rodin, záchranářů nebo expertů v boji proti epidemiím a na humanitární a zdravotnickou pomoc.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky vláda, koronavirus, omezení, Plzeň, krajský úřad, Plzeňský kraj, policie, hraniční přechody, Česko, hraniční přechod, Německo, Rozvadov, Všeruby, Železná Ruda, Broumov, Studenec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté v terénu na západě Čech kontrolují dodržování vládních opatření  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.