Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Kraj shání všechny volné lékaře, sestry i zdravotníky, aby pomohli čelit nákaze

S vážnou výzvou se obrátilo ve čtvrtek vedení Plzeňského kraje na osoby způsobilé k samostatnému výkonu zdravotnického povolání. Kraj shání lékaře, zubní lékaře, farmaceuty, dále pak všeobecné sestry, dětské sestry, praktické sestry a další, které nejsou zaměstnané ve zdravotnických zařízeních.

„Žádáme, aby se v této mimořádné a nelehké době zdravotníci podíleli na poskytování zdravotních služeb a přispěli tak k ochraně zdraví všech občanů České republiky. Kontakty budeme shromažďovat do databáze, která se využije v případě nastalé mimořádné situace,“ apeluje hejtman Josef Bernard (ČSSD).

Kontaktní osobou pro tyto případy je Zoja Kmochová, referentka na úseku zdravotnictví, oddělení zdravotně ekonomické KÚPK, tel.: 377 195 756, e-mail: zoja.kmochova@plzensky-kraj.cz.

V souvislosti s vyhlášením nouzového stavu na území ČR svolal hejtman kraje Josef Bernard jednání Krizového štábu Plzeňského kraje. Na jednání Krizového štábu PK se odpoledne prezentovala aktuální nařízení krizových opatření, která ve čtvrtek vydala vláda.

„V současné chvíli Plzeňský kraj nebude přijímat žádná další opatření nad rámec opatření stanovených Vládou ČR. Vedení kraje je neustále v kontaktu s jednotlivými složkami IZS, KHS a dalšími, se kterými koordinuje přípravu kraje na případnou mimořádnou situaci, jako je nákup osobních ochranných pomůcek a desinfekce pro zdravotnický personál, včetně distribuce,“ doplnil hejtman.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com

Štítky vláda, koronavirus, omezení, Plzeň, krajský úřad, Plzeňský kraj, hejtman Josef Bernard, zdravotnický pracovník, Josef Bernard, Česko, ČSSD, Vláda ČR, lékař

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj shání všechny volné lékaře, sestry i zdravotníky, aby pomohli čelit nákaze  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.