Počasí dnes23 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Letečtí záchranáři slaňovali k vážně zraněnému muži, který se zřítil ze srázu v nepřístupném terénu

Do mimořádné záchranné akce se zapojil vrtulník letecké záchranné služby z Líní u Plzně. K vážně zraněnému muži, který byl v naprosto nepřístupném terénu, slaňovali z vrtulníku záchranáři speciálně vycvičení na tento druh zásahů.

Posádka záchranářského vrtulníku Kryštof 07 přijala po devatenácté hodině výzvu k případu, kdy se jeden muž zřítil ze srázu u řeky v katastru obce Chrást na Plzeňsku. „Zraněný muž se nacházel v nepřístupném terénu, který znemožňoval transport pacienta pozemní cestou. Letečtí zdravotníci muže na místě nehody ošetřili a ve spolupráci s lezcem hasičského záchranného sboru muže z místa nehody vyzvedli do vrtulníku,“ informovala Letecká záchranná služba Armády České republiky.

Muž při pádu utrpěl zranění horní a dolní končetiny. Letecká záchranka ho následně transportovala na Akutní zónu urgentního příjmu do plzeňské fakultní nemocnice.

Podílejte se na obsahu Drbny

Chcete se více zapojit do tvorby článků? V dotazníku můžete redakci vzkázat, jaká témata vám na Drbně chybí. Díky zpětné vazbě se můžete podílet na tom, jakým tématům se budou redaktoři věnovat. Registrovaní uživatelé po vyhodnocení zpětné vazby získají informace o tom, co jsme díky čtenářům zjistili.
Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Ohodnoť článek

Foto Letecká záchranná služba Armády ČR

Štítky záchranná akce, letecká záchranná služba, slaňování z vrtulníku, zraněný v nepřístupném terénu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letečtí záchranáři slaňovali k vážně zraněnému muži, který se zřítil ze srázu v nepřístupném terénu  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.