Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Klatovská nemocnice za miliony opravila ubytovnu pro zaměstnance

Klatovská nemocnice, největší z nemocnic spravovaných Plzeňským krajem, opravila za sedm milionů korun ubytovnu pro své zaměstnance. Nemocnice zaměstnává na 670 lidí a neustále hledá lékaře, sestry, sanitáře či pečovatele. V ubytovně upravené na zaměstnanecký penzion, nabízí ubytování v 21 bytech velikosti 1+1. Mezi zaměstnanci je o ně zájem a penzion je nyní obsazený, nemocnice by dokázala zaplnit i větší kapacitu, řekl dnes mluvčí nemocnice Jiří Kokoška. Ubytování se snaží kraj vylepšovat i pro personál ostatních nemocnic.

Klatovská ubytovna na okraji areálu nemocnice měla dříve 17 bytových jednotek. Před třemi roky byly dostavěny čtyři nové malometrážní byty a postupně se objekt i všechny původní kapacity rekonstruovaly. Dům je nyní zateplený, má vyměněná okna a rozvody. Byty mají mimo jiné rekonstruovaná jádra, sociální zařízení a nové kuchyňské linky. "Letos na podzim jsme dokončili i společné prostory," řekl vedoucí technického oddělení nemocnice Václav Jakl. Nemocnice se kromě toho snaží podle Kokošky pomoci zaměstnancům najít ve městě i větší byty pro dlouhodobý pobyt.

Klatovská nemocnice má 295 lůžek, z toho 234 standardních, 26 intenzivních a 35 následné péče nebo sociálních. Ročně hospitalizuje 13 300 lidí, asi 149 tisíc pacientů nemocnice a 50 ambulancí a odborných poraden ročně ošetří či vyšetří, v porodnici se narodí 840 dětí.

Také Domažlická nemocnice s 315 zaměstnanci a 185 lůžky stále hledá zaměstnance. Už od příštího roku by jim mohla nabídnout bydlení v devíti nových rodinných domech. V nové obytné lokalitě je staví domažlická radnice, kolaudované by měly být v květnu 2020. Už od června by měla domy získat do dlouhodobého pronájmu nemocnice. Bude je využívat pro své zaměstnance, kteří nemají v Domažlicích bydliště. Asi za dva měsíce chce kraj začít opravovat také ubytovnu v Rokycanské nemocnici, kde je osm větších bytových jednotek, dodal Kokoška.

Autoři | Foto Nemocnice Klatovy

Štítky ČR, nemocnice, Klatovy, ubytovna, Klatovská nemocnice, a.s., Plzeňský kraj, Rokycanská nemocnice, a.s., Domažlická nemocnice, a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Klatovská nemocnice za miliony opravila ubytovnu pro zaměstnance  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.