Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Studentská firma MON(K)EYS z Plzně zvítězila v evropské soutěži

S klíčenkou se zdravotním 3D čipem vyhrála studentská firma MON(K)EYS z Plzně v evropské soutěži Nejinovativnější nápad se silným společenským dopadem a tržním potenciálem (Social Innovation Relay). Letošního ročníku se zúčastnilo přes 10 tisíc soutěžících z 11 zemí včetně Japonska a Singapuru. Novinářům to řekla Dominika Uhrová, česká mluvčí Junior Achievement (JA), nejstarší vzdělávací organizace na světě, která působí ve více než 120 zemích.

"Díky klíčenkám od MON(K)EYS mají lidé všechny potřebné informace na jednom místě, ale i přesto stále v bezpečí. Klíčenka je uzamčená a jediné, co obsahuje, jsou její ID (identifikátor) a URL (řetězec znaků sloužící k přesné specifikaci umístění dokumentů na internetu), které se po skenování přesměrují na webovou stránku, kde musí být osoba ověřena heslem majitele," uvedla. Toto vítězství přineslo studentské firmě zájem státních orgánů a byla pozvána na světovou konferenci JA Alumni v srpnu ve Vídni.

"Potvrzuje se, že náš nápad je zajímavý, má smysl a také, že budoucí spolupráce má budoucnost," uvedl Václav Steiner z firmy, s níž byly na stupních vítězů ještě So-Bikers z Bulharska a MNEMON z Řecka.

Soutěž má rozvíjet základní dovednosti studentů středních škol a poukázat na vztah mezi obchodními a společenskými aspekty. "Vítězům se podařilo najít řešení problémů, které naše společnost více zatěžují," řekla Monique Penningsová z NN Group (Nationale-Nederlanden, nadnárodní nizozemská společnost, která se zabývá zejména pojišťovnictvím a správou investic). Její mentoři se spojili s 20 nejlepšími týmy z každé zúčastněné země a pomohli jim vytvořit podnikatelské plány. Každá studentská firma ho pak představila porotcům z celého světa.

Autoři

Štítky ČR, věda, zdraví, školy, firmy, střední, Plzeň, soutěž, Japonsko, Singapur, Vídeň, Řecko, Bulharsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Studentská firma MON(K)EYS z Plzně zvítězila v evropské soutěži  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.