Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Spokojenost rodičů s dálkovou výukou žáků v době koronaviru chce znát město Plzeň

Spokojenost rodičů se systémem dálkové výuky, kterou pro své žáky nastavily v době koronaviru městem zřizované základní školy se rozhodlo zmapovat město Plzeň. Kvůli uzavření škol v souvislosti s pandemií koronaviru zůstalo doma ze dne na den 14 tisíc plzeňských dětí z 1. až 9. tříd.

Dobrovolný návrat do tříd si od 11. května zvolilo 70 procent deváťáků, od 25. května se pak do lavic v Plzni vrátilo 43 procent žáků prvního stupně. Rodiče dětí teď mohou zhodnotit online výuku prostřednictvím dotazníků, který najdou na webových stránkách města.

„Současná situace, tedy nejprve bleskové uzavření škol a následně opatrné uvolňování, není pro žáky ani jejich rodiče ničím lehkým. Chceme i pomocí této ankety najít tu nejvhodnější formu komunikace a tu systematicky podporovat při vzdělávání na dálku, pokud to bude v budoucnu opět nutné. Výstupy z dotazníku využijeme k tomu, abychom podpořili jednotné nastavení dálkové formy vzdělávání,“ uvedl primátor Martin Baxa (ODS).

Dotazník má pět jednoduše formulovaných otázek. „Ptáme se rodičů na to, jakou školu jejich dítě navštěvuje, jak jsou spokojeni s nastavením dálkového vzdělávání na dané škole, jak hodnotí podporu, kterou žákovi na dálku při samostudiu poskytuje učitel. Mohou také uvést, co se jim nelíbí, stejně tak je prostor pro to, aby zhodnotili, co se nejvíce ve vzdáleném vzdělávání daří a co by tedy škola měla v této formě dále rozvíjet,“ přiblížila radní Lucie Kantorová (ANO).

Plzeňské základní školy, stejně jako všechny ostatní školy v České republice, se uzavřely na základě rozhodnutí Ministerstva zdravotnictví České republiky dne 11. března 2020. O dva měsíce později, tedy 11. května 2020 se otevřely pro dobrovolný návrat deváťáků a následně od 25. května se mohli do škol vracet žáci prvního stupně základních škol. V Plzni se část žáků vrátila na všechny základní školy, tedy otevřely se všechny tyto městem zřizované instituce.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com

Štítky koronavirus, dálková výuka, školy, žáci, online výuka, karanténa, Plzeň, základní škola, pandemie covidu-19, Česko, Martin Baxa, ODS, ANO 2011, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, COVID-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Spokojenost rodičů s dálkovou výukou žáků v době koronaviru chce znát město Plzeň  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.