Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Plzeň plánuje otevřít své mateřské školky souběžně se základními školami

Společně se základními školami otevře město Plzeň i své mateřské školky. O znovuotevření rozhodne ředitelka příslušné mateřské školy na základě usnesení rady města. Základní školy by se měly otevřít v pondělí 25. května 2020 a stejný datum by pak kopírovaly i mateřské školy.

„Se zástupci městských obvodů jsme se shodli na jednotném postupu znovuotevření našich mateřských škol. Prozatím vše směřujeme na termín pondělí 25. května, který se může ovšem ještě změnit na základě rozhodnutí státu. Stěžejní je pro nás zajistit takový provoz mateřských i základních škol, který neohrozí zdraví dětí, ani našich zaměstnanců,“ uvedl primátor města Martin Baxa.

„Chtěla bych zdůraznit, že mateřské školy nebudou fungovat v běžném režimu. Nyní čekáme na metodiku ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, která nám upřesní provoz těchto školních zařízení. Měli bychom ji obdržet do konce dubna. Budeme apelovat na rodiče, aby své děti dali do mateřinky jen ve velmi nutných případech, kdy musejí plnit neodkladné pracovní záležitosti nebo se nacházejí v tíživé sociálně-ekonomické situaci,“ řekla radní pro oblast školství Lucie Kantorová (ANO).

Ředitelky školek na začátku května budou poptávat zájem u rodičů dětí a zároveň jim upřesní všechna pravidla pro umístění dítěte do školky, včetně stravování, nošení roušek a podobně. Pravidla budou vycházet z metodiky ministerstva.

V mateřských školách budou kolektivy dětí minimální, budou se dodržovat striktní hygienická pravidla. „Nyní pro naše základní a mateřské školy zajišťujeme dezinfekci, jednorázové rukavice, mýdla, teploměry pro případné měření teploty při příznacích respiračního onemocnění, úklidové prostředky s dezinfekčním účinkem, ale především musíme zajistit větší množství rezervních dětských roušek. V současnosti je pro nás šijí dobrovolnice z celého města. Pro zaměstnance základních a mateřských škol jsme již zajistili přes tři tisíce roušek,“ uvedla vedoucí Odboru školství, mládeže a tělovýchovy Magistrátu města Plzně Dagmar Škrlantová.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com

Štítky mateřské školky, město Plzeň, karanténa, otevření, mateřská škola, Plzeň, základní škola, Martin Baxa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plzeň plánuje otevřít své mateřské školky souběžně se základními školami  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.