Počasí dnes19 °C, zítra15 °C
Úterý 10. září 2024  |  Svátek má Irma
Bez reklam

Nadaní a talentovaní žáci základních, středních i uměleckých vyrážejí o prázdninách na speciální kempy

Odborné kempy pro talentované žáky z regionu připravil o letošních prázdninách Plzeňský kraj v rámci speciálního projektu. Přírodovědné, jazykové a společenskovědní kempy i letní hudební kurzy startují 19. srpna. Jsou určeny pro nadané žáky středních, základních a základních uměleckých škol, kteří se probojovali do krajských a vyšších kol předmětových a uměleckých soutěží.

„Projekt na podporu talentovaných žáků v Plzeňském kraji běží již 14. rokem. Jeho cílem je právě podpora a především odborný růst nadaných žáků a jejich pedagogů v oblastech přírodovědných, společenskovědních, jazykových, uměleckých a řemeslných,“ vysvětluje náměstek hejtmana pro oblast školství a sportu Vladimír Kroc.

Jako první letošní kempy se již v červnu uskutečnily řemeslné kempy. Na ně navazují zahájením v pondělí 19. srpna v 8:30 ve společenském sále SOU elektrotechnického Plzeň kempy přírodovědné, společenskovědní a jazykové spolu s letními hudebními kurzy. Veškeré kempy jsou situovány do Plzně.

„Kempů se účastní ti žáci, kteří prošli krajskými koly předmětových soutěží. Ta jsou v oblastech matematika, fyzika, astronomie, chemie, biologie, český jazyk, zeměpis, dějepis a angličtina. V uměleckých soutěžích jsou to pak žáci uměleckých škol oborů hra na klavír, kytaru a smyčcové nástroje,“ upřesňuje Vladimír Kroc. Součástí procesu kempů je i odborné psychologické šetření ve spolupráci s Pedagogicko-psychologickou poradnou Plzeň.

„Našich kempů a kurzů se mohou zúčastnit také žáci diagnostikovaní jako mimořádně nadaní, kteří se soutěží neúčastní. Jsou to takzvaně badatelské typy,“ dodává náměstek hejtmana Vladimír Kroc.

Poplatek za účast v kempu a kurzu činí 500 Kč na osobu za týden. Všem účastníkům je poskytnuto a uhrazeno ubytování, celodenní stravování, doprava, vstupné, celodenní program v odborných učebnách i terénu.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com

Štítky odborné kempy, talentovaní žáci, přírodovědný kemp

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nadaní a talentovaní žáci základních, středních i uměleckých vyrážejí o prázdninách na speciální kempy  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.