Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Žáci dvou plzeňských základních škol budou mít letos delší prázdniny. Schválit to musí ministerstvo školství

Delší prázdniny oproti jiným školákům v Plzni budou mít letos žáci 26. základní školy a na Benešově základní a mateřské škole. Vysvědčení převezmou už o pár dní dříve, než je obvyklé. Důvodem jsou plánované stavební práce a rekonstrukce školních prostor. Odlišnost v organizaci školního roku u těchto dvou institucí už odsouhlasila Rada města Plzně. Schválit ji musí i ministerstvo školství.

„V souvislosti se zahájením stavebních prací na těchto školách není možné zajistit výuku. Školní rok tak předčasně skončí v pátek 21. června, kdy učitelé předají žákům vysvědčení. Poté budou mít děti čtyřdenní ředitelské volno a 28. června budou školy uzavřeny,“ vysvětlila náměstkyně primátora pro oblast školství Lucie Kantorová (ANO) s tím, že celá věc bude projednána se zákonnými zástupci žáků škol.

Na 26. ZŠ zahájí na konci školního roku stavbu nového pavilonu, na Benešově ZŠ a MŠ začne rekonstrukce suterénu, kde se nachází učebna robotiky, školní šatny, dílna, klub, kuchyně i jídelna a další kanceláře a zázemí školy. Obě školy se dotazují rodičů, zda pro toto období potřebují naléhavě obstarat školní družinu. Podle zájmu jsou připravené ji zajistit.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky základní škola, delší prázdniny, rekonstrukce budov, oprava školy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žáci dvou plzeňských základních škol budou mít letos delší prázdniny. Schválit to musí ministerstvo školství  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.