Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Deset milionů korun poskytne Plzeň svým základním školám na opravy tělocvičen a sportovišť

Mezi své základní školy rozdělí město Plzeň 10 milionů korun na opravu, údržbu a rekonstrukci sportovišť. Finance obdrží 4. ZŠ, 7. ZŠ a MŠ, 13. ZŠ, 21. ZŠ a 28. ZŠ. Zatím o tom rozhodla rada města, poskytnutí peněz z odboru školství mládeže a tělovýchovy bude ještě schvalovat zastupitelstvo.

Celkem 2,7 milionu korun dostane 4. ZŠ v Kralovické ulici na Lochotíně na kompletní rekonstrukci podlahy tělocvičny včetně ochranného obložení stěn. „Povrch podlahy byl již poškozený, popraskaný a odřený. Po letních událostech, kdy během rekonstrukce střech došlo při vydatných deštích k vytopení téměř celé budovy a zvlhnutí podlahových izolací, se jeho stav ještě zhoršil,“ konstatovala Lucie Kantorová (ANO), náměstkyně primátora pro oblast školství a cestovního ruchu.

Částku 1,5 milionu korun obdrží 7. ZŠ a MŠ na Vinicích na kompletní rekonstrukci krytého sportoviště, na výměnu umělého povrchu, opravu podkladního betonu včetně izolace a opravu stěn a jejich obložení. Čtvrt milionu korun poskytne město Plzeň 13. ZŠ na Doubravce na opravu povrchu běžecké dráhy.

Na generální opravu povrchu atletické dráhy na 21. ZŠ na Slovanech vyčlenil odbor školství 2,55 milionu korun. „Dráha je na několika místech poškozena prorůstajícími kořeny stromů, což může být pro žáky nebezpečné. Celkové náklady na opravu činí čtyři miliony korun, kdy škola cenu dofinancuje z fondu investic,“ sdělila Lucie Kantorová. Doplnila, že Rada města Plzně rovněž souhlasila s poskytnutím tří milionů korun 28. ZŠ v Lobzích na opravu havarijního stavu malé tělocvičny, sousedící nářaďovny a lezecké stěny.

Ohodnoť článek

Foto Martin Pecuch, magistrát města Plzně

Štítky oprava tělocvičen, rekonstrukce sportovišť, základní školy

Deset milionů korun poskytne Plzeň svým základním školám na opravy tělocvičen a sportovišť  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.