Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Česká studentka FAMU uchvátila svojí absolventskou počítačovou hrou porotce prestižní světové soutěže

Světového úspěchu v oblasti počítačových her dosáhla loňská absolventka FAMU Tereza Kotěšovcová z Klatov. Její absolventská hra z FAMU - herní design "Planetka" se dostala mezi šest finalistů ceny o nejlepší studentskou hru na prestižním Independent Games Festival. Ten se každoročně koná v rámci videoherní konference GDC v San Franciscu.

Herní designér Viktor Bocan o hře napsal: „V Planetce není vůbec nic navíc. Ani jedna zbytečná animace, ani jeden nadbytečný zvuk. Co se hýbe, se hýbe přesně správně plynule, za co jde tahat, má přesně správnou odezvu. Hra je úsporná, ale to je její hlavní síla, malá, ale obsahuje všechno, co musí, aby fungovala. Zábavná a přemýšlivá, přesně tak, jak mají zajímavé hry být.“ O úspěchu své studentky informovala Filmová a televizní fakulta Akademie múzických umění v Praze.

Festival IGF je v oblasti her srovnatelný s přehlídkou filmových studentských Oskarů. Tereza Kotěšovcová dosáhla úspěchu v té nejprestižnější kategorii. Vedle studií na FAMU už stihla úspěšně absolvovat také studium na matematicko - fyzikální fakultě. Pokud si chcete zahrát její úspěšnou absolventskou hru, můžete si ji stáhnout ZDE.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Richard Beneš, Tereza Kotěšovcová, FAMU

Štítky absolventská hra, počítačová hra, Independent Games Festival, Tereza Kotěšovcová, FAMU

Česká studentka FAMU uchvátila svojí absolventskou počítačovou hrou porotce prestižní světové soutěže  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.