Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Žáci prvního stupně na škole, kterou vyplavila bouřka, začnou nový školní rok v náhradních prostorách

Nepříznivé počasí komplikuje opravné práce na budově 4. základní školy v Kralovické ulici v Plzni, kde probíhala rekonstrukce tělocvičny a pavilonu stravování za 2,4 milionu korun. Silná bouřka před 14 dny objekt z větší části vytopila a dodnes se nepodařilo uvést všechny třídy do stavu, aby tam mohla probíhat řádná výuka. Některé děti z prvního stupně proto budu využívat náhradní prostory jako je třeba badmintonová hala v Krašovské ulici nebo zázemí na nedaleké 1. ZŠ.

„V současné době všichni pracují na odstraňování vzniklých škod a zprovoznění budovy školy. Přestože nepříznivé počasí situaci i nadále komplikuje, plánujeme zahájení výuky v řádném termínu dne 4. září. Abychom mohli zajistit výuku všech tříd, je nutné po přechodnou dobu využívat pro část tříd náhradní výukové prostory,“ informovala ředitelka školy Jirka Mejcharová.

Třeťáci najdou zázemí v budově Krašovská aktivity centrum. Žáci čtvrtých tříd a 5.D se přesunou do nedaleké 1. ZŠ v Západní ulici. Děti z 5.B a 5.C se přemístí do badmintonové haly v Krašovské. Stravování a družina nadále bude fungovat přímo v budově 4. ZŠ.

Silné bouřky zasáhly Plzeň před 14 dny a jen u budovy základní školy zasahovalo 75 hasičů ze 13 jednotek s více než 20 kusy techniky. „Na střeše pracovala čerpadla, zatímco uvnitř budovy byly nasazeny vysavače na vodu. Poslední hasiči z místa odjížděli až po půl jedné ráno,“ uvedl k zásahu mluvčí krajských hasičů Petr Poncar.

Proč do budovy zateklo je zřejmé. Zhotovitel rekonstrukce dostatečně neochránil staveniště před deštěm. Firma momentálně intenzivně pracuje na opravě všech výukových prostor pod dozorem investičního útvaru města Plzně. Všechny opravy poničených prostor bude hradit zhotovitel stavby.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Plzeňského kraje

Štítky silné bouřky, následky bouřek, vytopená škola, rekonstrukce školy, zatopené prostory, čerpání vody, náhradní prostory, nový školní rok

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žáci prvního stupně na škole, kterou vyplavila bouřka, začnou nový školní rok v náhradních prostorách  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.